Pīrāgi, saldie ēdieni, kūkas un bulciņas - rabarberiem var rast plašu pielietojumu. Šoreiz nolēmu pamēģināt pagatavot kaut ko pavisam neparastu. Rabarberu "konfektes" jeb alternatīvu ierastajām želejas "mēlītēm".
Avokado ir daudzu cilvēku iemīļots auglis. Tam var rast daudz un dažādus pielietojums. Tomēr reizēm, gatavojot ēst, nav nepieciešams vesels avokado, bet, piemēram, puse šī augļa. Ja otra puse tiek ievietota ledusskapī, tā sāk apbrūnēt.
Jāņi jau tepat aiz stūra. Un šie svētki nav iedomājami bez garda siera, alus, un, protams, šašlika! Manuprāt, cik cilvēku, tik daudz un dažādu šašlika marinādes recepšu.
Laika gaitā sudraba galda piederumi kļūs neglīti. Tie apsūbē. Vienkārša piederumu mazgāšana ar trauku mazgājamo līdzekli nelīdz. Bet, kā atgūt sudraba galda piederumu mirdzumu, lai no tiem nebūtu jākaunas?
Es neesmu tipiska saldummīle, kurai bieži vien kārojas kaut kas salds. Man labāk pie sirds iet dažādi sāļi našķi. Tomēr, kā jau visiem, reizēm arī man gribās kaut ko saldu.
Saldējums ir viena no manām top lietām vasarā. Varu teikt, ka saldējums ir mans mīļākais deserts/našķis. Ja saldējumu mīli tikpat ļoti kā es, tad jāmēģina to arī pašam pagatavot!
Jau nākamajā trešdienā, 4. maijā, tiks atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena jeb "Baltā galdauta svētki". Par godu svētkiem nolēmu pagatavot desertu.
Sociālajos medijos vairākkārt esmu redzējusi video, kuros cilvēki pārbauda, cik tīras ir viņu ikdienā lietotās koka lāpstiņas vai karotes. Var šķist, ka tās pēc nomazgāšanas ir tīras, tomēr video fragmentos redzētais liecina par pretējo.
Pagājušajā svētdiena iezīmējās ar patīkamu notikumu - sākās astronomiskais pavasaris. Bet par šīs svētdienas galveno notikumu, vismaz es, nespēju priecāties. Atkal būs nepieciešams pagriezt pulksteni!
Varu saderēt, ka arī tev mājās ir kāds nevajadzīgs, iespējams, vecs T-krekls, kuram vairs nevari atrast pielietojumu. Pavisam nesen redzēju video, kā no T-krekla izveidot iepirkuma somu jeb maisiņu. Izmēģinam!
Svētku nevar būt par daudz, vai ne? Jau pavisam drīz, pirmdien, visā pasaulē atzīmēs Valentīna dienu. Lai arī man patīk svētki, par šiem man ir dalītas jūtas.
Sociālājos medijos pamanīju interesantu lietu jeb recepti. Izrādās, ka mājās pavisam vienkāršā veidā var pagatavot krēmsieru. Principā nepieciešama tikai viena sastāvdaļa un tas arī viss!
Sagriežot augļus, ja tie uzreiz netiek apēsti, tie paliek brūni. Kad tie paliek brūni, tie vairs neizskatās tik apetelīgi. Kā panākt to, lai, piemēram, āboli ilgāk saglabātu labu izskatu?
Lai arī ziema lēnām iet uz otru pusi, tā vēl joprojām rit pilnā sparā. Varētu teikt, ka ik dienu mūs pārsteidz laika apstākļi aiz loga. Te vienu brīdi biezas kupenas nomaina pirmie plusi, nākamajā brīdī pilnā sparā plosās vētra. Kā šajā mainīgajā laikā saglabāt dzīvesprieku un enerģiju?
Arvien tuvojas gada gaišākie, sirsnīgākie un gaidītākie svētki. Ziemassvētki nav iedomājami bez vairākām lietām - eglītes, gardiem ēdieniem, ģimenes un, protams, dāvanām.
Kas ir tās garšas un smaržas, kuras piestāv ziemai, Ziemassvētkiem? Mandarīni, piparkūkas, karstvīns un aromātisks kakao! Šoreiz nolēmu izmēģināt pagatavot šokolādes kakao!