Tas tiešām ir tiešs jautājums, jo šķiet, ka tiešām +30 grādos ir iespējams tikai eksistēt. Un, kamēr Latvijā oficiālas siestas mums nav ieviestas, esam spiesti pārvarēt sevi un meklēt maģiskos veidus, kā saglabāt veselo sparātu, kad šķiet, ka "smadzenes kūp". Burtiski.
Saldējums ir lielākais vasaras kārums - ne tikai gards, bet arī atsvaidzinošs! Nolēmām pamēģināt, vai tiešām iespējams pagatavot garšīgu un veselīgu saldējumu tikai no divām sastāvdaļām.
Jūnijs man vienmēr asociējies ar visnestabilāko vasaras mēnesi. Pērn gan tas uzreiz "iemeta" absolūtā vasarā, bet šogad jau ar pirmajām dienām tas atkal ir vecais, pazīstamais jūnijs.
Pamazām piemājas dārzos sāk rosīties cilvēki un ķerties pie pirmajiem darbiem, lai vasarā dārzs plauktu un ziedētu. Gribas teikt, ka esmu, ja ne uzaugusi dārzā, tad noteikti pie dārza. Ar vienu bet...
To, ka banāna un olas salikums ir lielisks pamats dažādiem veselīgiem našķiem, vairs nav noslēpums tiem, kam banāni ļoti iet pie sirds. Šoreiz pamēģināsim pievienot arī auzu pārslas.
Jau rītdien daudzi cels savus mīļos ar kārtīgu "pūpolpērienu", vēlot būt "apaļiem kā pūpoliem un veseliem kā rutkiem", bet kā pēc tam pūpolu zariņus saglabāt ilgāk savam priekam?
Tieši šāds vēstījums pievienots video izaicinājumam soctīklos, kurā cilvēki ar "aizkaitinātām" sejas izteiksmēm braši soļo dažādās vietās un laika apstākļos.
Šai viegli pagatavojamajai kūkai bez cepšanas nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas - tumšā šokolāde, kokosriekstu piens un auzu pārslas. Rezultāts patīkami pārsteidza!
Vispirms tie bija banāni - pankūkās, kēksiņos un mājas saldējumā, bet tad sagribējās ko līdzīgu šokolādes kūkai "bez sirdsapziņas pārmetumiem" - un desertu dzīvē ienāca dateles.
Kovida pandēmija iemācīja to, ka pat pašas pierastākās lietas pēkšņi var nebūt tik pašsaprotamas. Taču ar radošu pieeju iespējams savu dzīvi padarīt interesantāku, pat nekur neejot.
Ideja par šādu projektu radās notikumu attīstības rezultātā. Viens sīkums noveda pie nākamā un rezultātā radās iedvesma atjaunot noplukušu virtuves sienu ar sakrātajiem vīna un šampanieša korķiem.
Vai mēdz sākt jauno gadu ar apņemšanos? Kaut vai vienkārši ar domu būt labākam? Uzcītīgākie gatavo vēlmju kartes un taisa konkrētus sarakstus. Bet ļoti atbrīvojoša ir sajūta sākt gadu arī bez apņemšanās.
Šogad radās vēlme Ziemassvētku eglīti un dāvanas rotāt ar ko dabiskāku par veikalā nopērkamiem plastmasas rotājumiem. Tāpēc izmēģinājām mājas apstākļos izkaltēt apelsīnu šķēles. Jāatzīstas, ka process nebūt nebija tik vienkārš, kā cerēts sākumā.
Arvien lielāku popularitāti iemanto augu izcelsmes pieni, piemēram, mandeļu piens, sojas piens, kokosriekstu piens utt. Arī auzu piens un šoreiz eksperimentā nolēmām to pagatavot mājas apstākļos.