EKSPERIMENTS: Noplukušas sienas atjaunošana ar vīna un šampanieša korķiem

© Lifehacks

Ideja par šādu projektu radās notikumu attīstības rezultātā. Viens sīkums noveda pie nākamā un rezultātā radās iedvesma atjaunot noplukušu virtuves sienu ar sakrātajiem vīna un šampanieša korķiem.

Neliela virtuves sienas daļa pēc dažādiem remontdarbiem blakustelpās bija palikusi ar pusnoplēstām tapetēm. Tā kā pagaidām visu tapešu maiņa virtuvē nebija plānota, sienas daļa palika tāda, kāda tā ir. Iegūstot savā īpašumā vainagu ar vīna korķiem, nolēmu to piekārt pie šīs sienas daļas, jo šķita, ka tas labi saskan ar tapetes "ķieģelīšiem" un virtuves atmosfēru. Tad idejas turpināja attīstīties un prātā ienāca doma, ka vietas, kur noplēstas tapetes, var noklāt ar vīna korķiem. Atlika vien kādā nedēļas nogalē ķerties pie darba.

Lifehacks

Tā kā ar sakrātajiem vīna korķiem visai sienai nepietika, talkā tika ņemti šampaniešu pudeles korķi. Vispirms ar celtniecības nazi visi korķi tika pārgriezti uz pusēm, lai tos būtu vieglāk piestiprināt pie sienas ar karstās līmes palīdzību. Lai gan šis bija laika ziņā ietilpīgākais un arī fiziski grūtākais procesa posms, pie labas mūzikas vai šajā gadījumā - audiogrāmatas, tas ritēja raiti.

Lifehacks

Kad visi korķi pārgriezti uz pusēm, tos ar karstās līmes palīdzību piestiprināju pie sienas, izkārtojot korķus vietās, kur noplēstas tapetes. Protams, šādu aili var arī pilnībā noklāt ar korķiem, ja ir vēlme un nepieciešamais korķu daudzums, taču šoreiz gribējās radīt mazliet citādāku efektu.

Lifehacks

Lifehacks

Rezultātā korķi veidoja interesantu akcentu uz sienas, papildinot vainagu. Lai gan process ir laikietilpīgs un nogurdinošs, tas ir arī interesants un radošs. Turklāt bez remonta ir piešķirta jauna "elpa" arī virtuvei.

Lifehacks

Lifehacks

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!