EKSPERIMENTS: Mikroviļņu krāsnī pagatavots olu kēkss krūzītē

© Lifehacks

Šis ir neparasts un salīdzinoši vienkāršs veids, kā pagatavot sev sātīgas brokastis. Un aizņems vien minūti.

Olas ir īstas brokastu karalienes, tāpēc nolēmām pamēģināt tās pagatavot nedaudz neparastākā veidā - krūzītē un mikroviļņu krāsnī.

Vajadzēs:

  • miltus (eksperimentā izmantoti pilngraudu kviešu milti);
  • cepampulveri;
  • sodu;
  • sāli;
  • 2 olas;
  • pienu;
  • eļļu;
  • sieru pēc izvēles.

Lifehacks

Process:

Krūzē vispirms ieber miltus, cepampulveri, sodu un šķipsniņu sāls. Runājot par proporcijām, šeit ir daudz vietas improvizācijai, jo daudz ir atkarīgs no krūzes lieluma.

Eksperimentā izmantotajā krūzē, kas redzama attēlos, pievienota tējkarote cepampulvera, pustējkarote sodas un šķipsniņa sāls. No sākuma krūzē ievietojām ēdamkaroti miltu, taču, kad vēlāk pievienojām pārējās sastāvdaļas, nācās pievienot vēl miltus, lai iegūtu mīklas masu.

Lifehacks

Tad krūzes sastāvam pievieno vienu olu, nedaudz piena (arī tika liets uz izjūtām) un tējkaroti eļļas (eksperimentā izmantota olīveļļa).

Lifehacks

Visu samaisa un mīklai pēc izvēles pievieno sieru (var pievienot arī citas sastāvdaļas, piemēram, sagrieztus lokus). Vēlreiz samaisa.

Lifehacks

Tad mīklas vidū izveido iedobi, kurā iesit olu. Olu pārklāj ar mīklu no malām, lai ola būtu apsegta.

Lifehacks

Lifehacks

Krūzi liek mikroviļņu krāsnī uz vienu minūti. Ieteicams vērot procesu, jo tiklīdz olas kēkss paceļas, tā būs gatava. Ņemot vērā, ka atšķiras dažādu mikroviļņu krāsns jaudas, iespējams, sildīšanas laiks var samazināties vai palielināties.

Kad kēkss krāsnī ir pacēlies, ņemam ārā un baudām brokastis.

Lifehacks

SECINĀJUMI:

  • Rezultāts ir garšīgs, bet pats pagatavošanas process - salīdzinoši ātrs un vienkāršs. Iesaku gan labāk izmantot parastos kviešu miltus.
  • Šāda kēksa pagatavošanai ir ļoti daudz variāciju, jo var pievienot daudzas papildu sastāvdaļas, piemēram, lokus, tomātu, šķiņķi vai bekonu.
  • Šī ir laba recepte, ko var izmantot mājās organizētā brančā, izmantojot skaistas tasītes kā dekoratīvu elementu ēdiena pasniegšanai.

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!