Baiba Puriņa / Autori

27.jun 2022
Tas tiešām ir tiešs jautājums, jo šķiet, ka tiešām +30 grādos ir iespējams tikai eksistēt. Un, kamēr Latvijā oficiālas siestas mums nav ieviestas, esam spiesti pārvarēt sevi un meklēt maģiskos veidus, kā saglabāt veselo sparātu, kad šķiet, ka "smadzenes kūp". Burtiski.
11.jun 2022
Saldējums ir lielākais vasaras kārums - ne tikai gards, bet arī atsvaidzinošs! Nolēmām pamēģināt, vai tiešām iespējams pagatavot garšīgu un veselīgu saldējumu tikai no divām sastāvdaļām.
6.jun 2022
Jūnijs man vienmēr asociējies ar visnestabilāko vasaras mēnesi. Pērn gan tas uzreiz "iemeta" absolūtā vasarā, bet šogad jau ar pirmajām dienām tas atkal ir vecais, pazīstamais jūnijs.
14.mai 2022
Šis ir neparasts un salīdzinoši vienkāršs veids, kā pagatavot sev sātīgas brokastis. Un aizņems vien minūti.
10.mai 2022
Pamazām piemājas dārzos sāk rosīties cilvēki un ķerties pie pirmajiem darbiem, lai vasarā dārzs plauktu un ziedētu. Gribas teikt, ka esmu, ja ne uzaugusi dārzā, tad noteikti pie dārza. Ar vienu bet...
7.mai 2022
Šī esot sena metode, ko manam tētim atklājis vectēvs. Tā palīdzot noteikt, vai gaidāms lietus.
23.apr 2022
To, ka banāna un olas salikums ir lielisks pamats dažādiem veselīgiem našķiem, vairs nav noslēpums tiem, kam banāni ļoti iet pie sirds. Šoreiz pamēģināsim pievienot arī auzu pārslas.
19.apr 2022
Arī es agrāk runas par pilnmēnešiem uztvēru kā tādas "pļāpas" - kāda tur ietekme? Bet paliekot vecākai, sāku saskatīt sakarības.
10.apr 2022
Jau rītdien daudzi cels savus mīļos ar kārtīgu "pūpolpērienu", vēlot būt "apaļiem kā pūpoliem un veseliem kā rutkiem", bet kā pēc tam pūpolu zariņus saglabāt ilgāk savam priekam?
28.mar 2022
Tieši šāds vēstījums pievienots video izaicinājumam soctīklos, kurā cilvēki ar "aizkaitinātām" sejas izteiksmēm braši soļo dažādās vietās un laika apstākļos.
26.mar 2022
Šai viegli pagatavojamajai kūkai bez cepšanas nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas - tumšā šokolāde, kokosriekstu piens un auzu pārslas. Rezultāts patīkami pārsteidza!
12.mar 2022
Bižutērijas rotas mēdz atstāt tumšus plankumus uz ādas, īpaši gredzeni. Šis triks palīdzēs no tā izvairīties.
7.mar 2022
Vispirms tie bija banāni - pankūkās, kēksiņos un mājas saldējumā, bet tad sagribējās ko līdzīgu šokolādes kūkai "bez sirdsapziņas pārmetumiem" - un desertu dzīvē ienāca dateles.
19.feb 2022
Gaidot siltāku laiku un pirmos dārza svētkus, nolēmu izmēģināt veidu, kā izveidot ledus bumbas ar ziediem dzērienu atdzesēšanai.
14.feb 2022
Pagājušajā nedēļas nogalē, dodoties pastaigā pa mežu, pārsteidza sajūta, ka pavasaris ir tepat. Jau pamazām laužas pa ziemas sētas durvīm iekšā.
25.jan 2022
Kovida pandēmija iemācīja to, ka pat pašas pierastākās lietas pēkšņi var nebūt tik pašsaprotamas. Taču ar radošu pieeju iespējams savu dzīvi padarīt interesantāku, pat nekur neejot.
15.jan 2022
Ideja par šādu projektu radās notikumu attīstības rezultātā. Viens sīkums noveda pie nākamā un rezultātā radās iedvesma atjaunot noplukušu virtuves sienu ar sakrātajiem vīna un šampanieša korķiem.
3.jan 2022
Vai mēdz sākt jauno gadu ar apņemšanos? Kaut vai vienkārši ar domu būt labākam? Uzcītīgākie gatavo vēlmju kartes un taisa konkrētus sarakstus. Bet ļoti atbrīvojoša ir sajūta sākt gadu arī bez apņemšanās.
18.dec 2021
Šogad radās vēlme Ziemassvētku eglīti un dāvanas rotāt ar ko dabiskāku par veikalā nopērkamiem plastmasas rotājumiem. Tāpēc izmēģinājām mājas apstākļos izkaltēt apelsīnu šķēles. Jāatzīstas, ka process nebūt nebija tik vienkārš, kā cerēts sākumā.
6.dec 2021
Kad jau sāka šķist, ka par sniegu nākamajām paaudzēm būs jāstāsta leģendas, jau otro gadu mūs priecē ziemas pasaka aiz loga. Un šogad jau decembrī!
27.nov 2021
Arvien lielāku popularitāti iemanto augu izcelsmes pieni, piemēram, mandeļu piens, sojas piens, kokosriekstu piens utt. Arī auzu piens un šoreiz eksperimentā nolēmām to pagatavot mājas apstākļos.
16.nov 2021
Latviešiem novembris, par spīti tumšākajam un nomācošākajam gada mēnesim, tomēr ir īpašs, sarkanbaltsarkans mēnesis.