Ina Zelča / Autori

25.okt 2013
Kazas sieru visbiežāk gatavo no nepasterizēta kazas piena, un tas padara to par vērtīgu produktu, zināmā mērā pat pārāku par govs sieru. Kazas uzturs atšķiras no govs, un šā iemesla dēļ šim sieram ir unikāla, atšķirīga garša.
23.okt 2013
Cepamais pulveris – ķīmisks mīklas irdinātājs – konditorejā ir ļoti populārs, tas sastāv no dzeramās sodas, citronskābes, kas sajaukti ar cieti vai miltiem un absorbē mitrumu uzglabāšanas laikā.
22.okt 2013
Sejas āda kļūst jutīga vairāku iemeslu dēļ. Tas var būt saistīts ar barojošu vielu, vitamīnu un minerālvielu trūkumu, nepareizu ādas kopšanu un apkārtējās vides pārlieku kaitīgu iedarbību uz ādu.
photo_camera
18.okt 2013
Māras un Sanda Bērtaišu ģimenes mājvieta – neliels divistabu dzīvoklis Pārdaugavā – iegādāts 2005. gadā pēc komunālo dzīvokļu šarma iepazīšanas un vairāku dzīvesvietu nomaiņas kopā ar draugiem studiju laikā.
14.okt 2013
Lai savas mājas vai dzīvokļa interjeru padarītu skaistu, mājīgu un funkcionālu, šodien var izmantot oriģinālus un inovatīvus risinājumus.
14.okt 2013
Granulu apkures katli jau sen kļuvuši par pazīstamu un ierastu apkures veidu Latvijā. Pirmie katli bija elementāri, ar ierobežotu automatizāciju, kas nozīmēja zemu komforta līmeni.
11.okt 2013
Izdzirdot nosaukumu kama milti, daudzi noteikti neziņā raustīs plecus un nemācēs neko sīkāk par tiem pastāstīt. Latvijā šis produkts tomēr ir mazpazīstams, lai gan ierindojas veselīgu un uztura ziņā bagātu produktu sarakstā, kā arī ieteicams diētās.
9.okt 2013
Ādažnieku Dišleru – Kirilko ģimenē motosporta tradīcijas ir spēcīgas un vieno ģimeni vairākās paaudzēs, pateicoties ne tikai šim sporta veidam, bet arī citām dzīves vērtībām. Tētis Jānis pratis aizraut nu jau pieaugušos bērnus Mario (32 gadi), Rinaldu (25 gadi), Valteru (19 gadu) un arī meitu Montu (23 gadi) ar sportisko azartu, jo motokrosā braucēji ir viņi visi, tikai mamma Ginta allaž ir līdzjutēju pulkā.
8.okt 2013
No Vidusjūras austrumiem nākusī kinza vai koriandrs šodien ir pazīstama it visur pasaulē, izaudzējama arī piemājas dārziņā. Kinzas lapām un sēklām ir atšķirīga garša un aromāts, nedaudz atšķiras arī nozīme, tāpat kā iedarbība.
6.okt 2013
Sabiedrībā ik pa laikam parādās mode lietot konkrētus pārtikas produktus, kas pēc kā­da laika izzūd. Tendence uzturā izmantot veselīgas svaigi spiestas sulas ir parādījusies samērā nesen, lai gan ir cilvēki, kuri ēdienkartē bieži iekļauj šādas sulas.
photo_camera
4.okt 2013
SIA Optibet, kas ir pirmais Latvijā licencētais uzņēmums, kurš piedāvā sporta likmju un interneta kazino spēļu pakalpojumus, šogad pārcēlies uz jaunām telpām.
29.sep 2013
Daudzi uzskata, ka speķis ir kaitīgs veselībai, taču, ja tiek apēsti pāris kumosiņi, tad kaitējums netiks nodarīts, un ātri vien radīsies sāts.
26.sep 2013
Kad rudens priecē ar krāsu daudzveidību, par krāsainiem un garšīgiem ēdieniem jūsmo arī pavāri un gardummīļi. Šajā gadalaikā ir plašas iespējas, lai pagatavotu pildītus dārzeņus – papriku, kolrābjus, tomātus, kartupeļus, gurķus, baklažānus. Būs gan veselīgi, gan interesanti.
19.sep 2013
Prasmīgais pavārs Agris Baltmanis visbiežāk gatavo dažādus gaļas ēdienus, uzkodas un daudzveidīgus salātus, ar ko lutina gan ģimeni – sievu Līgu un meitu Anci –, gan draugus un ciemiņus.
19.sep 2013
«No vienas puses, varētu teikt, ka visu laiku atrodos kustībā un darba gaitās daudz ceļoju, bet tas nozīmē pārvietošanos ar lidmašīnu vai vilcienu un līdz ar to arī sēdēšanu,» saka Eiroparlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, vērtējot savus paradumus.
photo_camera
18.sep 2013
Ir lietas, kas mainās ik gadu, un ir pārbaudītas vērtības, kas kalpo vairākām paaudzēm. Celtniecības bums jau kādu laiku ir pagātnē, un šodienas pircējs izvērtē izdevīgāko un taupīgāko pirkumu, ne tikai rēķinot iegādes izmaksas, bet gan izmaksas vairāku gadu griezumā.
photo_camera
13.sep 2013
Ebreju virtuves restorāns Menora atrodas nelielās telpās, kurām dizaina iekārtojums veidots askētiskā stilā zilos, baltos un brūnos toņos.
13.sep 2013
Pastinaks, divgadīgs seleriju dzimtas augs, ir viens no saldākajiem dārzeņiem, taču nedaudz sīvs. Pazīstams jau sen, bet nav plaši izplatīts. Vizuāli līdzīgs burkānam, tikai baltā krāsā. To arī audzē un uzglabā līdzīgi kā burkānu – smiltīs.
12.sep 2013
Otrreizējās stikla pārstrādes darbnīcas – veikala Buteljons īpašniece Kristīne Beņķe ir darbojusies dažādās jomās, arī ar mārketingu un finansēm.
photo_camera
6.sep 2013
Zvērinātu advokātu birojs Adversus jau divus gadus iekārtojies Rīgas klusajā centrā, tāpēc tā telpu dizainā ņemts vērā vēsturiski saglabājies stils un respektēta senatnīgi klasiskā noskaņa.
6.sep 2013
Melnsakne, kas nākusi no Vidusjūras zemēm un Tuvajiem Austrumiem, ar maigo un nedaudz pikanto garšu Latvijā ir mazpazīstama. Tomēr ir dārzkopji, kuri ir mēģinājuši to izaudzēt.
30.aug 2013
Halapeņjo pipari ir viens no čili piparu paveidiem, kam raksturīga vidēji asa vai ļoti asa garša. Tie pieskaitāmi pie visasākajiem pipariem. Latvijā tie nav īpaši izplatīti, bet meksikāņu ēdienus bez tiem grūti iedomāties.