Ina Zelča / Autori

photo_camera
28.aug 2013
Viesu nama Četri gadalaiki Krimuldas pusē saimniekiem Līgai un Agrim Baltmaņiem pirms pieciem gadiem radās vērienīgs plāns iekārtot viesu māju eirostilā, izmantojot arī dizaineru pakalpojumus.
photo_camera
26.aug 2013
Katru gadu, tuvojoties apkures sezonai, aktuāli kļūst jautājumi par pieaugošajām apkures, gāzes un elektrības izmaksām.
23.aug 2013
Ierasts domāt, ka rūpes par zālienu svarīgas tikai pavasarī un pašā vasaras pilnbriedā, taču tā gluži nav. Arī augusta izskaņā un rudenī mauriņa kopšanas darbi ir aktuāli – tas pilnvērtīgi jāsamēslo veiksmīgai pārziemošanai un, lai zāles sega nezaudētu savu glīto izskatu, jāturpina regulāri pļaut.
22.aug 2013
Jaunais motosportists 14 gadu vecais Kārlis Kalējs no Dobeles augusta nogalē dosies uz Angliju. Viņš būs vienīgais Latvijas pārstāvis, kas aizstāvēs savas valsts godu lielajā Eiropas čempionāta finālā 85 kubikcentimetru klasē.
20.aug 2013
Speltas kvieši, ko pazīst kā vissenākos kviešus, pirmām kārtām atšķiras ar savu lielo uzturvērtību un oriģinālo garšu. Tos audzē daudzviet pasaulē, un nelielās platībās arī Latvijā, taču pie mums tie ir salīdzinoši maz pazīstami, lai gan ir ļoti veselīgi.
19.aug 2013
Rudenī bērniem sāksies skolas gaitas un arī pirmsskolas izglītības iestādēs viņi darbosies ar krāsu zīmuļiem, krītiņiem, guaša krāsām un veidos skaistus zīmējumus.
17.aug 2013
Saldējuma vēsture ir ļoti sena un bagāta, bet Eiropa par šo auksto desertu pirmo reizi uzzināja 1292. gadā no itāļu ceļotāja Marko Polo.
14.aug 2013
«Uztura tendences mainās visu laiku, bet tas galvenokārt notiek dažādu diētu, arī modes diētu ietvaros. Uzskatu, ka diēta ir sava veida aicinājums un jauninājums, kā cilvēkus mudināt aizdomāties par to, ko un kā viņi ikdienā ēd,» atzīst uztura speciāliste Lizete Māldere un stāsta, ka ik pēc pusgada mainās TOP diēta, bet rezultāts sanākot kā nu kuram.
photo_camera
11.aug 2013
Šā gada sākumā Pārdaugavā atvērtajā restorānā Nometne gardēžiem interjera estētiskais iekārtojums ar nolūku tapis mājas stilā – lai būtu omulīgi, silti un mīļi, patiešām kā mājās.
9.aug 2013
Stēviju jeb medus augu ar smalkiem baltiem ziediņiem aizvien vairāk sāk uzskatīt par nopietnu sāncensi cukuram. Stēvija kā cukura aizvietotājs ar daudz saldāku garšu nesatur kalorijas, nebojā zobu emalju un ir ļoti piemērota diabētiķiem.
3.aug 2013
Mārcienas muižas restorāna šefpavārs Aivis Kauliņš piedāvā receptes
photo_camera
2.aug 2013
Mūziķis, radio dīdžejs un laika ziņu moderators Ansis Klintsons ar ģimeni – sievu Montu un meitām Annu (1 gads un 3 mēneši) un Martu (14 gadi) – tagadējo mājvietu četristabu dzīvoklī izvēlējies atbilstošas platības dēļ.
2.aug 2013
Sacepumi noteikti pieder pie tiem ēdieniem, kurus gatavojot nav jāmeklē īpašas receptes, jo tās var izdomāt katrs. Vasarā, kad ir dārzeņu bagātība, var eksperimentēt ar visdažādākajiem sacepumiem.
photo_camera
26.jūl 2013
Uzņēmēja Linda Abu Meri ar dzīvesbiedru ārstu – gastroenterologu Hosamu Abu Meri un Lindas bērniem Helēnu (14 gadu) un Haraldu (12 gadu) pusotru gadu mitinās saulainā piecistabu dzīvoklī vienā no jauno projektu ēkām netālu no Rīgas.
photo_camera
26.jūl 2013
Vasarā bagātīgi iespējams izmantot garšaugus, kurus var tik daudzveidīgi variēt un kuru aromāts pievienotajam ēdienam rada izcilu garšu. Galvenā priekšrocība – tos var iegādāties svaigus vai noplūkt tieši dārzā.
24.jūl 2013
Noteikti tie, kuri virtuvē aizraujas ar interesantiem eksperimentiem un dažādu sastāvdaļu izmantošanu maltītei, būs kaut reizi aizdomājušies – vai ir prātīgi pievienot alkoholu, gatavojot ēdienu.
18.jūl 2013
Receptes piedāvā restorāna Garšas frekvence Siguldā šefpavārs Ronalds Striguns.
photo_camera
17.jūl 2013
Sitaminstrumentālists, komponists Rihards Zaļupe jau ceturto gadu ar draudzeni Sondru dzīvo īrētā mansarda tipa dzīvoklī, kurā pirms ienākšanas bijusi perfekta kārtība.
16.jūl 2013
Meklējot jebkuras telpas interjera dizainisko risinājumu, būtiski izvēlēties skaistas un funkcionālas mēbeles ar ilgu kalpošanas laiku. Popularitāti ir iemantojušas seno meistaru darinātas kvalitatīvas lietotas mēbeles, kas no ārzemēm atceļo uz Latviju.
15.jūl 2013
Sojas mērces pasaules virtuvē ir dažādas un visvairāk iecienītas Austrumu un Āzijas tautu ēdienos, bet arī Eiropā ir pietiekami populāras. Gaišās sojas mērces var izmantot katrā ēdienā, bet tumšās vislabāk pie gaļas.
photo_camera
9.jūl 2013
Viņas gleznas ir bagātīgi piesātinātas ar krāsām, kuras ikdienas dzīvē daudzi nepagūst ieraudzīt. Tās ir tik spilgtas, ka emocijas, kuras rodas, tās aplūkojot, nekad nešķitīs tikai viena īslaicīga mirkļa vērtas.
7.jūl 2013
Vasarā biežāk aizraujamies ar ēdienu gatavošanu, izmantojot dažādas marinādes un pēc tam produktus grilējot. Pamats visām marinādēm ir līdzīgs. Parasti marinē gaļu vai zivi etiķa, vīna, eļļas, kefīra, majonēzes, garšvielu un garšaugu maisījumā, lai ēdienu padarītu mīkstāku un aromātiskāku.