Viens no pasaules vadošajiem mutes skalojamo līdzekļu ražotājiem nosauc piecus pārtikas produktus/dzērienus, kuri var izraisīt nepatīkamas zobu sāpes. Tas īpaši attieksies uz jutīgu zobu īpašniekiem!
Sācies ražas novākšanas laiks. Tomāti katru dienu arvien vairāk gatavojas, reizēm to ir tik daudz, ka nespējam tos visus apēst. Lai tomāti neaizietu bojā, izmēģiniet šīs divas tomātu uzglabāšanas metodes.
Slaveno Kijivas torti var pagatavot mājās. Ukrainas ziņu un izklaides portāls UNIAN raksta, ka "Kyiv Cake" ir kulinārijas mākslas šedevrs un tā ir kā Ukrainas galvaspilsētas saldā vizītkarte.
Dažreiz svara zaudēšanai ir nevis jāatsakās no trekniem ēdieniem, bet gan tie tieši jāiekļauj savā uzturā. Lai gan šie produkti ir kalorijām bagāti, tie palīdzēs veselīgi zaudēt svaru.
Lielai daļai cilvēku pamošanās sagādā grūtības. Daudzi uzreiz steidzas kafijas tases virzienā. Bet ko darīt tiem, kuriem kafija negaršo? Noskaidrojiet, kā no rīta pamosties bez kafijas palīdzības!
Vienmēr, apēdot ananasu, pāri paliek gan tā miza, gan lapas. Nemetie ārā ananasa galotni jeb lapas, bet iestādiet tās puķu podā! Audzējam paši savu ananasa koku!
Pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas palielinās nosliece uz dažādām veselības problēmām, kuras ietekmē uzturs. Tāpēc ieteicams atturēties no dažiem pārtikas produktiem, intervijā norādījusi uztura speciāliste Marija Mališeva.
Šobrīd griķi ir viena no aktuālākajām pārtikas precēm Latvijā, pat atmetot koronavīrusa draudu radīto panikas lēkmi griķu izpirkšanai. Griķi ir neizsakāmi veselīgs produkt un patiesībā to recepšu krājumi neparobežojas vien ar griķu vārīšanu vai putru. Izmēģini šos neparastos griķu krekerus.
Saules radītais kaitējums ādai gadu laikā uzkrājas, veidojot fotonovecošanās pazīmes un radot risku vēžu šūnu attīstībai. Ādas priekšlaicīgas novecošanās pazīmes jeb fotonovecošanās biežāk tiek manītas pēc 35 gadu vecuma, un tās var izpausties kā ādas sausums, elastības zudums, grumbiņu veidošanās, pigmentācijas plankumi u.c. Āda ir jāaizsargā no mazotnes līdz pat sirmam vecumam. Par kurām ķermeņa zonām nedrīkst aizmirst, uzklājot saules aizsargkrēmu, stāsta kosmētiķe Katrīna Blumberga.
Šīs kulinārijas viltības palīdzēs ne tikai pagatavot gardu maltīti, bet arī atvieglot sev dzīvi. Iespējams, daudziem tās jau būs pazīstamas, bet vienmēr der sev atgādināt.
Rieksti ir mūsu organismam ļoti vajadzīgs un noderīgs produkts, bagāts ar minerālvielām un šķiedrvielām. Taču, tā kā tirgū ir liels šo produktu piedāvājums, mēs bieži vien neaizdomājamies par to, ko pērkam – šķietami identiski rieksti var atšķirties pēc garšas un kvalitātes. Speciālisti dalās ar padomiem, kā atšķirt labas kvalitātes riekstus un kas ir jāizvērtē, lai izvairītos no vilšanās.
Vai esat ievērojuši, ka pēc noteiktu pārtikas produktu ēšanas jūsu pašsajūta nevis uzlabojas, bet pasliktinās? Uztura speciāliste Jekaterina Jaščenko atklāj, kādus produktus nevajadzētu ēst tukšā dūšā.