Kādus produktus nevajadzētu ēst tukšā dūšā?

© Pixabay.com

Vai esat ievērojuši, ka pēc noteiktu pārtikas produktu ēšanas jūsu pašsajūta nevis uzlabojas, bet pasliktinās? Uztura speciāliste Jekaterina Jaščenko atklāj, kādus produktus nevajadzētu ēst tukšā dūšā.

"Brokastis ir vissvarīgākā dienas ēdienreize. Lielākā daļa no mums brokasto, apzinoties, ka tas ir svarīgi. Diemžēl, nereti brokastīs tiek ēsti produkti, kurus nevajadzētu lietot tukšā dūšā, ” saka eksperte.

Viens no šādiem produktiem, ir svaigi ceptas rauga bulciņas vai pankūkas.
Raugs izraisīs vēdera uzpūšanos.

Daudziem cilvēkiem patīk no rītiem ēst jogurtu. No vienas puses, tas ir noderīgi mikroflorai un gremošanai. No otras puses, tas ir pilnīgi bezjēdzīgi, ja jogurtu ēd tukšā dūšā. Agresīvā kuņģa sula nomāks visas jogurtā esošo baktēriju labvēlīgās īpašības.

Ļoti daudzi cilvēki nevar iedomāties rītu bez kafijas. Bet kafija tukšā dūšā ir ļoti spēcīga kuņģa gļotādas kairinātāja. Turklāt kafija provocē žults izdalīšanos. Atkal tukšā dūšā - nekas labs. Žults ir nepieciešama, lai sagremotu pārtiku, un, ja nav ko sagremot, izņemot kafiju ...

Arī cukuru un saldumus nav ieteicams ēst tukšā dūšā. Tas ir nopietns aizkuņģa dziedzera kairinātājs, provocē insulīna pieplūdumu.



Ja jums garšo citrusaugļi, arī tos labāk neēst tukšā dūšā. Tie satur daudzas skābes, kas kairina kuņģa gļotādu. Citrusaugļi brokastīs ir īpaši bīstami tiem, kas cieš no gastrīta, čūlas un citām kuņģa zarnu trakta slimībām.

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais