Neparasta griķu recepte! Izmēģini griķu krekerus

© Ekrānuzņēmums no YouTube

Šobrīd griķi ir viena no aktuālākajām pārtikas precēm Latvijā, pat atmetot koronavīrusa draudu radīto panikas lēkmi griķu izpirkšanai. Griķi ir neizsakāmi veselīgs produkt un patiesībā to recepšu krājumi neparobežojas vien ar griķu vārīšanu vai putru. Izmēģini šos neparastos griķu krekerus.

Sastāvdaļas:

  • 2 krūzes apgrauzdētu griķu
  • 2 vidēja lieluma saldie kartupeļi
  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3/4 krūzes linsēklu

Vispirms 2 krūzes apgrauzdētu griķu ieber bļodā. Griķus skalo zem tekoša ūdens - pielej bļodu, kurā ir griķi, ar ūdeni un tad to caur sietu izlej. Griķus atber atpakaļ bļodā un tā turpini līdz pēc skalošanas ūdens ir tīrs.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad griķiem ļauj vismaz četras stundas žūt.

Nomizo un uz rīves sarīve divus vidēja izmēra saldos kartupeļus.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad sarīvētos kartupeļus pievieno izmērcētajiem griķiem un samaisi. Pievieno tiem 6 ēdamkarotes olīveļļas.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Blenderī smalki samal linsēklas līdz tās iegūst pulverveida konsistenci.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Samaltās linsēklas aplej ar ūdeni un ļauj tām 10 minūtes pamirkt. Mitrās linsēklas darbosies kā "lipeklis". Linsēklas pievieno griķiem un saldajam kartupelim. Visu kārtīgi samaisi masā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad iegūto masu izklāj uz cepampapīra.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Masu pārklāj ar pārtikas plēvi un izrulē, lai tā iegūtu viendabīgāku formu.

Kad tas paveikts, liec masu krāsnī uz 15 minūtēm 180 grādos. Kad gatavs, izņemam no krāsns un sagriežam izvēlētā lieluma gabaliņos un liekam krāsnī vēl uz 30 minūtēm 180 grādos.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad gatavs, izceptos krekerus pārkaisi ar sezama sēklām. Šie krekeri būs īpaši draudzīgi vegāna uztura piekritējiem. Labu apetīti!

Ekrānuzņēmums no YouTube

Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais