Citi raksti

23.nov 2013
Dievišķā dāvana – harisma Uz skatuves dzied skaista meitene ar labu balsi, īsts baudījums acīm un ausīm, bet – dvēseli neaizsniedz. Tad pēkšņi iznāk kāds ārēji necils mākslinieks, bez šova, bez ārišķībām, un jau pie pirmajiem vārdiem, pirmajām notīm jūtam – sirds saviļņojas! Kas tas ir? Tā ir likteņa dāvana – harisma.
photo_camera
10.nov 2013
Mārtiņiem par godu galdā ceļam vai nu no vāciešiem aizlienēto zoss cepeti, vai vismaz nezin kur un nezin kā audzētu vistu... Taču, ja turēties pie tradīcijām, tad turēties: senie latvieši Mārtiņdienas galdā esot cēluši tieši gaili!
8.nov 2013
Īsā laika posmā zaudēju visus savus mīļos – tēti, mīļoto vīrieti, mammu un tad uzreiz brālīti. Paliku viena pati. Mantojumā saņēmu vecāku māju, kura atrodas tālākā pilsētā, bet mans darbs ir Rīgā, kur īrēju dzīvokli. Darba maiņa notika 2009. gadā. Strādāju savā profesijā, bet tiku atlaista no darba štatu samazināšanas rezultātā. Saprotu, ka dzīve starp divām pilsētām ir par grūtu un arī neatbilst manām finansiālajām iespējām. Būtībā 45 gadu vecumā es sāku savu dzīvi pilnīgi no jauna – sāku mācīties dzīvot viena, apguvu jaunu profesiju, saskāros ar veselības problēmām. Esmu mēģinājusi sakārtot savu personīgo dzīvi un atrast darbu savā profesijā – bet diemžēl neveiksmīgi, ir sajūta, ka es mēģinu atvērt durvis, kurām nezinu kodu. Vēlos pajautāt, vai es varu aizvērt durvis uz pagātni un izveidot jaunas attiecības? Vai man būs iespēja strādāt un dzīvot dzimtas mājās? Esmu dzimusi 1966. gadā Vēža zīmē. Ināra
8.nov 2013
Šobrīd dzīvoju ārzemēs, viena audzinu savu meitiņu, jo ar bērna tēvu izšķīrāmies jau februārī. Neliek mieru doma braukt mājās, uz Latviju, bet bail, vai pēc tam nemeklēšu ceļu atpakaļ. Sakiet, lūdzu, kā būtu, ja es nākamā gada sākumā pārceltos uz dzīvi Latvijā? Kā būtu ar darbu un dzīvesvietu? Vēlos pajautāt arī par privāto dzīvi. Vai man būs iespēja kādreiz satikt otro pusīti vai visu laiku būšu viena? Esmu dzimusi 1990. gadā Zivju zīmē. Annija
photo_camera
6.nov 2013
Šokolāde ir bieži sastopama desertu un konditorejas izstrādājumu sastāvdaļa, tāpēc uzņēmums Pure Chocolate parūpējies par to, lai tā būtu viegli pieejama un ērti izmantojama daudzveidīgu kulinārijas brīnumu pagatavošanai.
photo_camera
31.okt 2013
Ievārījumu gatavošana ir vienkārša, tomēr, lai to pagatavotu patiešām labu un garšīgu ir vajadzīgs laiks – ogu ievākšana, ogu sagatavošana, vārīšanas process... Varbūt labāk izvēlēties burciņu no veikala plaukta? Uzņēmums Milda KM var lepoties ar daudzu gadu pieredzi konservētu dārzeņu, ievārījumu, tomātu mērču un kečupu, kā arī majonēžu izstrādē un ražošanā.
25.okt 2013
Oktobris ir tāds melno jubileju mēnesis – varam pieminēt 1929. gada «Melno ceturtdie­nu» ASV, kas aizsāka smago ekonomisko krīzi jeb Lielo depresiju.
25.okt 2013
Turpinot septembra «Praktiskajā Astroloģijā» aizsākto tēmu, eiro ieviešanas aspektus Latvijā iztirzā astrologs Edijs Spāre.
photo_camera
19.okt 2013
Domu par baltvīna iegādi tradicionāli apsveram, kad plānojam galdā pasniegt zivis vai jūras veltes. Visbiežāk jau vīns nav mūsu ikdienas maltītes sastāvdaļa, tomēr katram vīna pasaulē ir savas simpātijas.
photo_camera
17.okt 2013
Restorāna Valtera restorāns saimnieks un šefpavārs Valters Zirdziņš savā profesijā vē­las būt godīgs un gatavot ēdienus ar latviskām vērtībām. «Nevajag nodarboties ar to, kas nav paša.
photo_camera
13.okt 2013
Zivju zupu brīvā dabā vāra restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Patiesībā jau jebkuru atpūtas mirkli pie dabas krūts iespējams pārvērst vienreizējā un neaizmirsta­mā vasaras piedzīvojumā, bet ja to vēl sasaista kopā ar kopīgu zivīs iešanu un pēcāk – ar kopīgas zivju zupas vārīšanu: o, jā!
11.okt 2013
Izdzirdot nosaukumu kama milti, daudzi noteikti neziņā raustīs plecus un nemācēs neko sīkāk par tiem pastāstīt. Latvijā šis produkts tomēr ir mazpazīstams, lai gan ierindojas veselīgu un uztura ziņā bagātu produktu sarakstā, kā arī ieteicams diētās.
6.okt 2013
Ir vairāki universāli veidi, kā dažādot ikdienas vai svētku reizes maltīti. Viens no vienkār­šākajiem un radošākajiem paņēmieniem – ņemt talkā dažādus garšaugus un ar tiem aromatizēt eļļu vai etiķi.
30.sep 2013
Pirts rituāla sniegtā bauda ne vien uzmundrina garu, bet arī aplaimo ķermeni ar veselīgumu un sniedz mundrumu drēgnajā laikā. Lai ieguldījums veselībā būtu pilnvērtīgs un pēršanās pirtī izvērstos patīkamā piedzīvojumā, liela nozīme ir tam, kādi materiāli izmantoti pirtiņas būvniecībā un iekšējā apdarē.
28.sep 2013
Drēgnais oktobris, par spīti tam, ka prāts uz rušināšanos dobēs vairs nenesas, uzskatāms par pēdējo dārza darbu mēnesi. Līdzās priekam par lapu sārtumu, kastaņu lietus nebēdnīgumu un līksmajiem gājputnu kāšiem jāpagūst piepildīt grozus un pagraba plauktus ar pēdējām ražas veltēm un sagatavot dārzu ziemas guļai.
photo_camera
27.sep 2013
Rīgas starptautiskajā dizaina izstādē Design Isle 2013, kas no 3. līdz 6. oktobrim norisināsies Ķīpsalā, būs apskatāmi oriģināli, asprātīgi, kvalitatīvi un tradīcijām apvīti Latvijas dizaineru darbi.
26.sep 2013
Ķīniešu virtuves mākslai ir vairāk nekā 4000 gadu sena pagātne, un tā tiek dēvēta par vienu no daudzveidīgākajām, bagātīgākajām un izsmalcinātākajām virtuvēm pasaulē. Baudot ķīniešu pavāra pagatavotu maltīti, tas ir ceļojums kontrastu pilnā garšas pasaulē.
24.sep 2013
Pēdējos gados Latvijā, līdzīgi kā visā pasaulē, strauji pieaug energonesēju cenas – dārgāka kļūst nafta, gāze, dīzeļdegviela, elektrība, kā arī malka.
24.sep 2013
Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas projekts Vienots CBR mājas tirgus (Home market) ir iegājis finiša taisnē. Projektam tuvojoties noslēgumam, ir skaidrs, ka tā mērķi – veicināt pārrobežu uzņēmējdarbību, investīciju piesaisti Baltijas jūras reģiona inovatīviem, strauji augošiem uzņēmumiem, sekmēt to izvēršanos starptautiskajos tirgos, jo īpaši Baltijas jūras reģionā, veicināt biznesa inkubatoru sadarbību un pārrobežu inkubācijas pakalpojumu saņemšanu – ir sasniegti.
23.sep 2013
Vārdu stāja lieto tiešā un pārnestā nozīmē. Šajā rakstā parunāsim par stāju medicīniskā izpratnē.
21.sep 2013
Kuram gan vasarā patīk ilgi nīkt virtuvē, lai pagatavotu ko dūšu piesienošu? Visiem visu gribas ātri, nesarežģīti, bet garšīgi.
20.sep 2013
Ir brīži, kad mums nekas neizdodas – sviestmaize krīt ar apziesto pusi uz leju, iesāktie darbi nekust ne no vietas, laiks kaut kur pazūd, solījumi izčākst gaisā, nopirktās lietas izrādās nederīgas, darījumi neveiksmīgi, plānotie pasākumi tiek atcelti. Vārdu sakot, no visa pāri paliek vien čiks.