Vistas soļanka

© Publicitātes foto

Noteikti šī ir mana mīļākā zupa, kaut arī zupas gatavoju salīdzinoši reti, bet šai konkurentu nav. Tā ir sildoša un sātīga un lutina ar savu bagātīgo garšu buķeti.

Kamēr pavasaris mūs vēl nesteidzas sildīt, varam sildīties, pagatavojot vistas soļanku. Bet vārīt un baudīt to pilnīgi noteikti var visos gadalaikos.

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

1. 300 - 400 g žāvēta vistas krūtiņa;

2. 5 - 6 marinēti gurķīši;

3. divi vidēja izmēra burkāni;

4. viens neliels kartupelis;

5. viens sīpols;

6. 2 - 3 daiviņas ķiploka;

7. trīs ēdamkarotes tomātu pastas;

8. viens buljona kubiciņš;

9. pāris ēdamkarotes olīveļļas cepšanai;

10. viens citrons, pāris melnās olīvas;

11. 2-3 lauru lapas.

Pagatavošana:

1. Katliņā lej ūdeni (apmēram 3-4 l), pievieno buljona kubiciņu un lauru lapas, liek vārīties, pēc brīža pievieno sagrieztu kartupeli.

2. Pannu ieeļļo un apcep sakapātu sīpolu un ķiploku.

3. Kamēr sīpols un ķiploki cepās, sarīvē burkānus un pievieno, cep apmēram 5 minūtes.

Publicitātes foto

4. Kad viss apcepies, masu pārliek katliņā. Pannu notīra un liek apcepties sagrieztu vistu, pa to laiku sakapā marinētus gurķīšus un pievieno vistiņai, pēc pāris minūtēm pievieno arī tomātu pastu, pasautē un visu pārliek katliņā.

5. Zupu vāra uz mazas uguns apmēram 1 h, vārīšanas beigu daļā pievieno 2-3 šķēlītes citrona un olīvas. Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu vai krējumu un svaigiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais