Omlete tortiljā ar desiņām

© Publicitātes foto

Šis sacepums būs lieliski piemērots brokastīm, bet tas noteikti var kalpot arī kā ideja ātrām un sātīgām pusdienām vai vakariņām.

Lai pagatavotu, tev būs nepieciešams:

Sastāvdaļas (2 lielākas vai 3-4 mazākas porc.):

tortiljas plāksne;

4 gb. desiņu vai cīsiņu;

4 olas (M/L izm.);

6-8 gb. ķirštomātu; viens marinēts gurķis; krēmsiers vai svaigais siers;

nedaudz piena;

sāls, pipari, zaļumi;

sviests formas ieziešanai.

Publicitātes foto

Pagatavošana:

1.Formu (23 cm) ieziež ar sviestu, tad tajā liek tortiljas plāksni, kas apziesta ar krēmsieru vai svaigo sieru. Uz tās kārto desiņas.

2.Olas sakuļ ar pienu, pievieno sāli, piparus un sasmalcinātus zaļumus. Lej virsū pamatnei. Tad tajā ievieto uz pusēm sagrieztus ķirštomātus un mazos gabaliņos sagrieztu gurķi.

Publicitātes foto

3.Cep 190° sakarsētā cepeškrāsnī 20-25 minūtes, līdz olas sarecējušas.

4.Ņem ārā no krāsns, nedaudz atdzesē, sagriež porcijās, pasniedz ar svaigiem salātiem.

Publicitātes foto

Labu apetīti!

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Dažiem cilvēkiem labāk ir izlaist pirmo ēdienreizi, lai izvairītos no bīstamām sekām veselībai. Labi zināms teiciens vēsta: "Ēd brokastīs pats, pusdienās dalies ar draugu un dod vakariņas ienaidniekam." Un daudzi dod priekšroku to ņemt vērā ikdienā, uzskatot rīta maltīti par svarīgāko un obligātu labai vielmaiņai, enerģijas palielināšanai un fizisko un garīgo spēju stimulēšanai. Bet izrādās, ka brokastis dažos gadījumos var nodarīt nopietnu kaitējumu. Un labāk būtu no tā atteikties vispār.