Zinātnieki ir nosaukuši veselībai "drošāko" gaļu

© Foto: pixabay.com

Vesela, minimāli apstrādāta gaļa un mājputnu gaļa ir veselīgāki nekā šķiņķis vai desa. To atzinuši zinātnieki no Dīkinas universitātes (Austrālija) Fizisko aktivitāšu un uztura institūta. 

Pēc zinātnieku domām, gaļa ar mēru ir svarīga sabalansēta uztura sastāvdaļa. Tomēr ne visi gaļas produktu veidi ir vienlīdz veselīgi, ziņo Tengri Life.

Foto: pixabay.com

Šķiņķī, bekonā, desā un citā apstrādātā gaļā ir daudz piesātināto tauku un sāls, kas palielina sirds slimību risku. Turklāt pārmērīgs sarkanās gaļas uzkodu patēriņš var veicināt noteiktu vēža veidu attīstību.

Uztura eksperti atzīmējuši, ka visdrošākā ir vesela, liesa gaļa un mājputni, kas ir pakļauti minimālai apstrādei (galvenokārt karstumam).

Foto: pixabay.com

Pašam gatavojot jēlu gaļu, ieteicams izvairīties no fritēšanas.

Grilēšana ir veselīgākā izvēle. Zinātnieki piebilda, ka gaļu un putnu gaļu vislabāk ēst kopā ar dārzeņiem un graudaugiem. Tie palīdz pagarināt sāta sajūtu un uzlabo gremošanu.

Dzīvesstils

2025.gads solās būt aizraujošs mīlestības jomā, jo planētu kustības veicinās emocionālo tuvību, karmiskas tikšanās un jaunu sākumu iespējas. Kurām zodiaka zīmēm mīlas jomā šogad veiksies vislabāk, un romantika pavadīs viņus lielāko laika daļu un kas tieši ir viņu maģiskā atslēga? Lasi tālāk rakstā!

Svarīgākais