Mīksti vārītas, cieti vārītas: kā un cik ilgi gatavot paipalu olas

© Foto: pixabay.com

Paipalu olas ir viegli atpazīt to mazā izmēra (apmēram 3–4 cm), krēmkrāsas vai smilškrāsas ar melniem plankumiem dēļ. Lai gan tās ir viena trešdaļa no vistu olu izmēra, tās satur tikpat daudz uzturvielu. Viena paipalu ola satur apmēram 6% no ikdienas riboflavīna un B12 vitamīna, selēna, holīna, folijskābes, dzelzs, fosfora, A, B, D, E vitamīnu.

Paipalu olām ir bagātīga garša ar nelielu pikantumu. Tos pievieno dažādiem ēdieniem, tostarp uzkodām, salātiem un konditorejas izstrādājumiem, un tās var lietot arī atsevišķi.

Lai iegūtu vēlamo konsistenci, olas jāvāra noteiktu laiku:

  • mīksti vārītas - 2 minūtes verdošā ūdenī;
  • ciets baltums un mīksts dzeltenums - 3 minūtes;
  • cieti vārītas - 4 minūtes.

Foto: pixabay.com

Gatavošanas metode:

1.Pirms gatavošanas sākšanas paipalu olas jāizņem no ledusskapja 30 minūtes iepriekš, lai čaumala gatavošanas laikā neplaisātu. Ja nav laika gaidīt, var uz dažām minūtēm olas ievietot siltā ūdenī

2.Nomazgājiet olas un uzmanīgi ievietojiet tās katlā. Pievienojiet aukstu ūdeni, līdz tas pilnībā pārklāj olas. Ja olas atradās ledusskapī, pievienojiet pusi ēdamkarotes sāls, lai temperatūras izmaiņu dēļ čaumalas neplaisātu.

3.Kad ūdens vārās, samaziniet uguni līdz vidējai temperatūrai un vāriet olas vajadzīgo laiku atkarībā no vēlamās konsistences.

Foto: pixabay.com

4.Kad vārīšana ir pabeigta, ievietojiet olas bļodā ar aukstu ūdeni uz 3-5 minūtēm. Šis solis atvieglos olu mizošanas procesu.

Dzīvesstils

Skaistas brīnumpārvērtības veic "Salvijas pārvērtības" Liepājā. Ar meikapa un aksesuāru palīdzību atklāt sievietē skaisto, netveramo, trauslo un īpašo. Nelieli otas pieskārieni spēj darīt brīnumus. Un skaistas esam mēs visas, tikai jāprot to pareizi izcelt un parādīt, sevi raksturo "Salvijas pārvērtības".