Zinātnieki nosaukuši veidu, kā padarīt pankūkas veselīgākas

© Foto: pixabay.com

Pētnieku grupa no Vašingtonas štata universitātes ir atradusi veidu, kā palielināt pankūku uzturvērtību. Lai to izdarītu, parastie rafinētie milti jāaizstāj ar pilngraudu analogiem: griķiem, kvinoju, prosu un pilngraudu.

Šīs izmaiņas palīdzēs saglabāt iemīļoto brokastu pazīstamo garšu un tekstūru, teikts žurnālā “Cereal Chemistry” publicētajā rakstā.

Pētījuma vadītājs Girišs Gandžals atzīmē, ka tradicionālās pankūkas satur daudz "tukšo" kaloriju, jo tiek izmantoti rafinēti milti. Zinātnieku mērķis bija izveidot ēdienu, kas saglabātu savu garšu, bet tajā būtu vairāk šķiedrvielu un olbaltumvielu.

Foto: pixabay.com

Eksperimentos autori daļu rafinēto miltu aizstāja ar dažāda veida pilngraudu miltiem, mainot proporcijas no 25% līdz 100%, un novērtēja rezultātus.

Izrādās, ka pankūku receptēs var veiksmīgi izmantot griķu, kvinojas un pilngraudu miltus, būtiski nepasliktinot garšu un tekstūru. Tikmēr prosas milti bija iepriekš jāapstrādā, lai mīkla būtu vijīga.

Zinātnieki cer, ka iegūtie rezultāti ieinteresēs miltu ražotājus un palīdzēs radīt veselīgākus produktus masveida patēriņam.

Svarīgākais