Daudzu nemīlētie brokoļi - kā tos pagatavot, lai būtu patiešām garšīgi

© unsplash.com

Lai veselīgie, bet daudzu nemīlētie brokoļi kļūtu par jūsu maltītes gardāko sastāvdaļu, “express.co.uk” eksperti dalās ar ieteikumiem, izmantojot trīs vienkāršas sastāvdaļas, kuras jums, visticamāk, jau ir virtuvē.

Brokoļi var būt lielisks papildinājums jūsu ēdienreizei - tie ir piepildīti ar būtiskām uzturvielām, vitamīniem un šķiedrvielām.

Šefpavāre Mollija Adamsa dalījās ar savu iecienītāko brokoļu recepti un apgalvo, ka to ēd visi viņas ģimenes locekļi. Brokoļu vārīšanas vietā Mollija iesaka tos apgrauzdēt kopā ar sieru.

Šefpavāre iesaka brokoļus izvārīt, pēc tam tos sasmalcināt un turpināt gatavošanu cepeškrāsnī.

Pexels.com

SASTĀVDAĻAS:

  • Viena liela brokoļa galva, sadalīta ziedkopās.
  • Sāls, pēc garšas.
  • Viena ēdamkarote olīveļļas.
  • Parmezāna siers.

Pexels.com

PAGATAVOŠANA

  • Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 220 grādiem, ņemiet lielu cepamo trauku ar ieklātu cepampapīru.
  • Nākamais solis ir brokoļu tvaicēšana - šefpavāre iesaka izmēģināt viņas metodi.
  • Novietojiet dārzeņus uz vienas papīra puses un pievienojiet divus līdz trīs ledus kubiņus sānos. Apkaisiet ar sāli pēc garšas. Pārlieciet tukšo cepampapīra pusi uz augšu un virs brokoļiem un pēc tam cieši aizrullējiet.
  • Pagatavojiet 15 minūtes, pēc tam izņemiet no krāsns, uzmanīgi atveriet paciņu - uzmanieties no tvaika.
  • Izlīdziniet brokoļus pa visu trauku un izmantojiet papīra virtuves dvieli, lai viegli noslaucītu visu atlikušo ūdeni.
  • Izmantojot mērglāzes vai krūzes dibenu, viegli saspiediet brokoļus un apsmērējiet ar olīveļļu.
  • Apkaisiet ar rīvētu sieru, pēc tam apgrauzdējiet krāsnī, līdz parmezāns ir zeltaini brūns un kraukšķīgs, apmēram 15 minūtes. Varat pievienot arī citas iecienītās garšvielas - lieliski derēs smalcināts ķiploks vai paprikas pulveris.

Pirms pasniegšanas ļaujiet brokoļiem atdzist uz cepešpannas paplātes divas līdz trīs minūtes.

Svarīgākais