Padoms, kā īpaši gardi pagatavot brokoļus

© Foto: pexels.com

Brokoļi ir pretrunīgi vērtēti – neskatoties uz dārzeņa priekšrocībām, ne visiem patīk tā garša. Tomēr brokoļi ir pārsteidzoši, ja tie ir pareizi pagatavoti. Par to, kā pagatavot brokoļus, lai tie būtu garšīgi, stāsta RBC, atsaucoties uz Daily Express publikāciju.

Ko pievienot brokoļiem, lai iegūtu labāku garšu

Brokoļi ir veselīgs papildinājums vakariņām, jo ​​dārzeņos ir daudz vitamīnu un šķiedrvielu. Vispopulārākais brokoļu gatavošanas veids ir vārīšana vai tvaicēšana, taču tas var atstāt rūgtu garšu un šausmīgi mīkstu konsistenci, kad tie ir pārcepti.

Nav brīnums, ka daudzi cilvēki nelabprāt ēd brokoļus. Tomēr ir vienkāršs veids, kā pagatavot dārzeņus, kas padarīs tos garšīgus.

Errens Hārts, šefpavārs un uzņēmuma Erren's Kitchen dibinātājs, uzskata, ka visvienkāršākais veids, kā pagatavot brokoļus, lai tie garšotu, ir vienkārši tos apgrauzdēt, pievienojot dažas sastāvdaļas, lai uzlabotu garšu.

Foto: pixabay.com

Saskaņā ar Errena teikto, brokoļus var pagatavot, izmantojot trīs vienkāršas sastāvdaļas: "Cepiet svaigus brokoļus ar ķiploku, citronu un parmezāna sieru garnīram, kas noteikti būs nepārspējams."

Pirmkārt, brokoļu grauzdēšana vai cepšana karamelizē dārzeņa dabiskos cukurus, piešķirot bagātīgu, sviestainu, nedaudz saldenu garšu un kraukšķīgu tekstūru.

Šis vienkāršais, taču garšīgais veids, kā pagatavot vienu no visizplatītākajiem dārzeņiem, ir ideāls ēdiens gandrīz jebkurai ēdienreizei, saka Errens. Turklāt, izmantojot šo metodi, varat pagatavot tikpat gardu piedevu ar citiem dārzeņiem.

Kā pagatavot brokoļus pēc Errena receptes

SASTĀVDAĻAS:

  • 1,8 kg brokoļu
  • 2 ēd.k. citronu sula.
  • 2 tējk. citrona miziņas
  • 4 daiviņas ķiploku
  • Parmezāna siers pēc garšas
  • sālspēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • 4-5 ēdamk. olīveļļa

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Ieslēdz cepeškrāsni, lai uzkarst līdz 200 grādiem. Pirms gatavošanas nomazgā brokoļus un pārliecinās, ka tie ir kārtīgi izžuvuši - tad pēc grauzdēšanas tie būs ar kraukšķīgu garoziņu.

Sagriez brokoļus, atdalot ziedus no biezajiem kātiem. Liek brokoļus lielā cepamajā traukā, ziediņus vienmērīgi izkārtojot vienā kārtā.

Brokoļus apslaka ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus un pievieno nomizotas un sasmalcinātas ķiploka daiviņas.

Foto: pixabay.com

Ievietojiet brokoļus cepeškrāsnī un cepiet 20 līdz 25 minūtes, līdz tie ir kraukšķīgi un viegli brūni. Pagatavojiet brokoļu ziedus 10-12 minūtes.

Kad brokoļi ir gatavi, izņem tos no cepeškrāsns un nekavējoties iemaisa citrona miziņu, citrona sulu un rīvētu parmezānu. Garšīgie brokoļi būs gatavi pasniegšanai un, iespējams, iepriecinās ēdājus.

Svarīgākais