Cik ilgi var turēt zupu, lai to varētu droši ēst? Tas viss ir atkarīgs no tā, kas ir zupā, kā arī no tā, kā tā tika pagatavota. Kas jāzina, lai nesaindētos ar vecu zupu?
Zupa ir ēdiens, kas visciešāk saistīts ar vēsāku laiku, taču nekad nav īpaši piemērots laiks, lai to pagatavotu. Neatkarīgi no tā, vai ir nepieciešams kaut kas silts un sātīgs, lai pārdzīvotu ziemu, vai bļoda ar kaut ko atsvaidzinošu, piemēram, gaspačo (kas nav tikai auksta tomātu zupa), vienmēr var paļauties uz gardu zupas bļodu, lai justos apmierināti.
Taču saindēšanās ar pārtiku nav nekā mājīga un apmierinoša, tāpēc ir vērts pajautāt: cik ilgi zupa uzglabājas, ledusskapī vai kā citādi? Kad garšīgs, vilinošs trauks, pilns ar pikantu buljonu, kļūst par kaut ko draudīgu, atbildes meklē thetakeout eksperti.
Tas ir atkarīgs no tā, kas ir zupā, kā arī no tā, kā tā tika pagatavota. Mājās gatavota zupa ledusskapī glabāsies vidēji trīs dienas, lai gan dažas zupas var glabāt ilgāku vai īsāku laiku. Ja zupā ir skābe, piemēram, tomātu vai citronu sula (vērtīga piedeva vistas zupai), tā var glabāties nedaudz ilgāk. Bet, ja zupā ir krējums vai jūras veltes, glabāšana var nebūt ilga.
Labā ziņa ir tā, ka zupu var sasaldēt un uzglabāt līdz trim mēnešiem; sliktā ziņa ir tā, ka, atkausējot un uzsildot šo zupu, nevajadzētu to vēlreiz sasaldēt.
Tāpēc noteikti uzsildiet tikai to, ko plānojat ēst. Un izvairieties sasaldēt zupas, kas satur pienu, krējumu vai makaronus, jo tās slikti sasalst.
Kā ar konservētu zupu? Tā noteikti glabāsies daudz ilgāk nekā mājās gatavotā zupa, pateicoties tajā esošajiem konservantiem. Ja skārdenes turē labā stāvoklī, bez rūsas vai iespiedumiem, zupa būs ēdama no diviem līdz pieciem gadiem.
Lasi arī: Uzlabojiet mājās gatavotas picas mīklu tikai ar vienu darbību
Vēl jo vairāk, "labākais līdz" datums nav derīguma termiņš; uzturvielas un garša samazināsies, bet, kamēr kārba ir labā formā, tā var kalpot ilgu, ilgu laiku. Lai gan ir vērts atcerēties, ka skābām šķirnēm, piemēram, tomātu zupai būs īsāks glabāšanas laiks.
Protams, tas nenozīmē, ka jums vajadzētu ēst jebkuru vecu zupu, ko atrodat kārbā. Izmantojiet savas maņas: pārbaudiet, vai bundža nav sarūsējusi vai neizplūst, pasmaržojiet zupu, lai redzētu, vai nav jūtama slikta smarža. Kad kārba ir atvērta, tā ledusskapī glabāsies tikai trīs līdz četras dienas — vispirms vienkārši izlieciet saturu hermētiskā traukā.s