Kā mākslīgi pagarināt sparģeļu īso sezonu? Tas ir ļoti vienkārši, ja sasaldējat sparģeļus. Ir dažas lietas, kas jāpatur prātā, lai tie vēlāk saglabātu savu garšu.
Sparģeļu cienītāji var priecāties, jo sparģeļu sezona ir tepat aiz stūra. Gandrīz 3 mēnešus atkal varēs baudīt svaigus sparģeļus. Diemžēl sparģeļu cienītājiem ražas novākšanas sezona ir samērā īsa. Tātad ir jēga vienkārši sasaldēt zaļās nūjiņas, vai ne, jautā Bunte.de.
Vispirms labā ziņa: protams, sparģeļus pēc sezonas var sasaldēt vēlākam laikam, taču jāpatur prātā dažas lietas. Atkausēšana, jo īpaši, jāveic pareizi.
Ja plānojat sasaldēt sparģeļus, nekad tos nevajadzētu iepriekš blanšēt (viegli vārīt uz lēnas uguns). Iemesls tam ir vienkāršs: ja sparģeļus iepriekš blanšēsiet, tie ātri zaudēs savu garšu un, gatavojot vēlreiz, kļūs pārāk mīksti.
Pirms sasaldēšanas jāņem vērā vēl viens aspekts - atkarībā no sparģeļu krāsas. Lai gan zaļie sparģeļi nonāk saldētavā nemizoti, baltie sparģeļi noteikti iepriekš jānomizo. Abām šķirnēm iepriekš jānogriež apmēram 1,5 cm no galiem.
Pirms sasaldēšanas nūjiņas arī jānosusina un jāievieto hermētiskā traukā. Tam ir priekšrocība, ka to var paņemt atsevišķi. Protams, dārzeņus var sasaldēt arī porcijās.
Atšķirībā no citiem dārzeņiem, sparģeļus nevajadzētu vienkārši izņemt no saldētavas un ļaut tiem atkust dažas stundas. Tā rezultātā tas zaudē daudz ūdens un līdz ar to arī savu garšu.
Tā vietā sasaldētu ievietojiet verdošā sālītā ūdenī un pagatavojiet porciju atbilstoši kātu biezumam un sparģeļu veidam. Sparģeļu pagatavošana aizņem tikai apmēram 10 minūtes. Baltie sparģeļi - 12-15 minūtes.
Vai labprātāk ceptu vai grilētu sparģeļus? Tā arī nav problēma! Lai to izdarītu, ievietojiet tos, arī sasaldētus, karstā pannā un apcepiet uz lēnas vai vidējas uguns. Vēl viena priekšrocība: sparģeļi pagatavojas ātrāk un to pagatavošana neaizņem tik ilgu laiku.
Tātad nekas netraucēs gardajām sparģeļu maltītēm ārpus sezonas. Tomēr pārliecinieties, ka saldētie sparģeļi ir izlietoti sešu mēnešu laikā. Labu apetīti!