7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu ēst ziemā

© pexels.com

Šie produkti ziemas sezonā ir zaudējuši savas veselīgās īpašības vai - sliktākajā gadījumā - pat kaitē organismam gada aukstākajā laikā.

pexels.com

1. Sparģeļi

Sparģeļus vislabāk ēst pavasarī, kad ir to dabiskais augšanas laiks. Ziemā izplēn ne tikai to garša un tekstūra, bet arī vitamīnu tajos ir daudz mazāk. Šajā laikā tos parasti atgādā no Ķīnas vai Peru un pārvešanas procesā tie zaudē daudz vērtīgu uzturvielu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais