TEĀTRA AFIŠA novembrim

5.lapa

ATGRIEŠANĀS

Džakomo Pučīni šedevrs

Foto: publicitātes

Ceturtdien, 7. novembrī, plkst. 19.00 Latvijas Nacionālās operas un baleta repertuārā atgriežas Džakomo Pučīni opera trīs cēlienos “Toska”.

Šajā iestudējumā operdīvas Toskas un mākslinieka Kavaradosi kaislība tiek izspēlēta Romas krāšņajos interjeros.

Greznās telpas kļuvušas par fonu arī Toskas un slepenpolicijas priekšnieka Skarpijas attiecību peripetijām un atrisinājumam, kas pēdējā cēlienā kulminē Toskas zemapziņā.

Publicitātes foto

Radošā komanda: diriģents Mārtiņš Ozoliņš, režisors Dmitrijs Bertmans, scenogrāfs Andris Freibergs, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, video māksliniece Katrīna Neiburga, gaismu mākslinieks Kevins Vins-Džonss.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.

Svarīgākais