Cepta vesela zivs ar kartupeļiem rozmarīnā

© Foto: depositphotos.com

Veselas zivis ir ekonomiski izdevīgākas nekā to porcijās sadalītās zivis un, ja tās atstāj neskartas, tās gatavošanas laikā saglabā vairāk mitruma un garšas. Veselas zivs pagatavošana neaizņem vairāk laika nekā filejas vai steiku pagatavošana, un tā var iegūt ievērojami vairāk gaļas.

Pasniedziet šo vienkāršo zivi ar tikpat vienkāršu ķiploku rozmarīna kartupeļu pusītēm. Ne visi ir gatavi uz pusdienu šķīvja atrast veselu zivi.

Daudzās kultūrās veselu zivju ēšana ir ierasta lieta. Vesela zivs ir ekonomiskāka par zivju fileju, turklāt tai arī ir daudz labāka garša. Gaļa un zivis, kas vārītas ar kauliem un ādu, vienmēr ir mitrākas un garšīgākas nekā gaļas vai zivju šķēles, kas atdalītas no liemeņa.

Foto: pixabay.com

Itālijā cepta zivs ar rozmarīna kartupeļiem ir ierasta svētdienas pēcpusdienas maltīte. Svarīgs ir zivs svaigums — ne pārāk svaigas zivs pazīmes ir zivju smarža, duļķainas acis un sausa aste. Itālijā viņi parasti izķidās un nomērcēs jūsu zivis jūsu vietā. Amerikas Savienotajās Valstīs zivis bieži būs jau izķidātas.

Šīs receptes vienkāršība sagādā gan prieku, gan atvieglojumu — tikai ar dažām sastāvdaļām, un tikai pusstundā pagatavosiet sātīgu, garšīgu un veselīgu maltīti. Garšojiet un ieeļļojiet zivi, cepiet to un pasniedziet.

SASTĀVDAĻAS

1 vesela zivs vienai personai (labi der forele un jūras asaris)

1 kartupelis vienai personai, nomizoti un sagriezti kubiņos

vienai zivij viena smalki sagriezta ķiploka daiviņa, kā arī papildus kartupeļiem

1 zariņš svaiga rozmarīna, kā arī papildus kartupeļiem

Sāls

Pipari

Sasmalcināti sarkanie pipari

Olīveļļa

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Nomazgājiet zivs ārpusi un iekšpusi zem auksta ūdens. Pārklājiet cepešpannu ar olīveļļu.

Pievienojiet kubiņos sagrieztus kartupeļus. Kartupeļus bagātīgi apberiet sāli un pipariem un pievienojiet sauju smalki sagrieztu ķiploku un rozmarīna stublājus.

Katras zivs ādu un iekšpusi ieziež ar olīveļļu un liek cepešpannā virsū kartupeļiem. Katras zivs iekšpusi bagātīgi sāla un pievieno malto ķiploku. Ja vēlas, var pievienot arī nedaudz sasmalcinātu sarkano piparu. Ievietojiet rozmarīna zariņu katras zivs iekšpusē.

Cep 1900 C temperatūrā apmēram 30 minūtes. Gatavošanas laikā vienu vai divas reizes izmantojiet plakanu lāpstiņu, lai kartupeļus apgrieztu, uzmanieties, lai zivis neizjuktu. Negrieziet zivi. Gatavošanas laiks mainīsies atkarībā no zivs izmēra; to dara, kad āda ir vaļīgāka un gaļa ir maiga, bet stingra.

Jūsu kartupeļiem var būt nepieciešams papildu gatavošanas laiks. Ja tas tā ir, izņemiet zivis un atgrieziet cepešpannu cepeškrāsnī, līdz kartupeļi ir zeltaini brūni.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais