Karstā sviestmaize ar kausētu sieru 10 minūtēs - ātrs variants sātīgām brokastīm

© Foto: pixabay.com

Lai pagatavotu sviestmaizes, izmanto baltmaizi vai īpašu sviestmaižu grauzdiņus. Var ņemt maizi ar dažādām sastāvdaļām: graudiem, riekstiem vai kaltētu dārzeņu vai augļu gabaliņiem. 

SASTĀVDAĻAS

4 gb. baltmaize šķēles

2 gb. Čedaras siers

3 ēd.k. sviests

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Ieslēdziet plīti uz vidējas uguns un kārtīgi uzkarsējiet pannu.

2.Paņemiet vienu porciju maizes un apsmērējiet to ar sviestu. Šo pusi liek pannā un virsū liek siera gabaliņu.

3.Veiciet to pašu darbību ar otru maizes daļu. Virsu iesmērē ar sviestu, bet tagad liek virsū sieram.

4.Apgrauzdē sviestmaizi. Kad viena puse kļūst zeltaina, apgrieziet to uz otru pusi.

Ja siers ir pilnībā izkusis, sviestmaize ir gatava. Jūs varat pievienot vairāk nekā vienu siera gabalu. Sieram var pievienot bekonu, šķiņķi vai desu. Var pievienot arī svaigus dārzeņus - tomātus, ķirbi, brokoļus, sēnes. Sviestmaizes virsū var pievienot dažādas pastētes vai sautējumus. Pastas var būt gaļa, vistas gaļa, zivis vai dārzeņi.

Sviestmaizes var pagatavot mikroviļņu krāsnī un cepeškrāsnī. Lietojot mikroviļņu krāsni, sviestmaizes uzkarsēs vienmērīgi, bet bez apbrūninātām malām. Cepeškrāsnī, īpaši, ja izmantosiet grila režģi, jūs saņemsiet grauzdētus grauzdiņus. Tomēr jāuzmanās, lai sviestmaizes nepiedegtu.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.