Tomātu zupa ar tunci un pupiņām

© Foto: publicitātes

Rudens ir īsts zupu gadalaiks. Tā vien kārojas pēc gardas un siltas zupas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš lasītājiem piedāvā savu tomātu zupas recepti.

SASTĀVDAĻAS (4 porc.):

2x400 g konservēti tomāti

400 g konservētas pupiņas

160 g tuncis citroneļļā ar pipariem “Kaija”

1 sīpols

3-4 ķiploka daiviņas

kaltēta raudene

10 g sviests

sāls, pipari

Foto: Pexels.com

PAGATAVOŠANA (20 min.):

1.Ķiplokus un sīpolu sasmalcina. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Tad pievieno konservētus tomātus, raudeni, sāli un svaigi maltus piparus. Vāra apmēram 10 minūtes.

2.Ja vēlas, tad var zupu sablendēt. Pievieno konservētas pupiņas, tunci, apmaisa un ar pirmo burbuli noņem no uguns.

3.Pasniedz ar krējumu un svaigu baziliku.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.