1894.gadā parādījās pirmā Olivjē salātu “versija” - ar meža irbes gaļu un kaperiem. Vēlāk, 1913. un 1984. gadā, receptei tika pievienoti salāti un sojas-kabula mērce, kas ir sāļa mērce, kas pagatavota no gaļas buljona, etiķa un dažādiem dārzeņiem un saknēm.
Bet, tā kā ne visi varēja atļauties dārgas un retas sastāvdaļas, meža irbes gaļu aizstāja ar doktordesu, kaperus ar marinētiem gurķiem un sojas-kabula mērci ar majonēzi.
SASTĀVDAĻAS
650 g kartupeļi
450 g burkāni
200 g marinēti gurķi vai kaperi pēc garšas
1 kārba zaļie zirnīši
6 olas
500 g doktoradesa vai liesa vārīta gaļa
200 g majonēze
sāls - pēc garšas
PAGATAVOŠANA
1.Vispirms jāvāra kartupeļi un burkāni, līdz tie ir mīksti. Olas vāra atsevišķi;
2.Kartupeļus, burkānus un olas nomizo, pēc tam sagriež mazos kubiņos. Dara to pašu ar desu un gurķiem - visu sastāvdaļu kubiņiem jābūt vienāda izmēra. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, pievieno zirņus, sāli, pievieno majonēzi.