Neizlejiet ūdeni pēc kartupeļu vārīšanas! Tā vietā dariet šo

© Pixabay.com

Lai gan lielākā daļa cilvēku izlej kartupeļu ūdeni kanalizācijā, kāds slavens šefpavārs saka, ka tā ir liela izšķērdība, un piedāvā alternatīvu risinājumu, raksta “Express.co.uk”.

Šefpavāre Nigella Lāsone dalījās ar vienkāršu, bet efektīvu virtuves padomu, kas varētu mainīt veidu, kā cilvēki gatavo kartupeļus - viņa saka, ka kartupeļu vārīšanai izmantoto ūdeni nekādā gadījumā nedrīkst liet kanalizācijā. Tā vietā viņa iesaka to pataupīt, lai pagatavotu "labāko dārzeņu zupu pasaulē".

Viņa skaidro, ka cieti saturošais ūdens, kas paliek pēc kartupeļu vārīšanas, ir vērtīga sastāvdaļa.

Tā vietā, lai to izšķērdētu, viņa iesaka to izmantot kā pamatu ātrai zirņu zupai, pagatavojot kartupeļu vārīšanas šķidrumā saldētus zaļos zirnīšus, un pēc tam tos sablendēt līdz gludai, krēmīgai masai.

Pexels.com

Viņa apgalvo, ka rezultāts ir tik garšīgs, ka izliet ūdeni būtu kļūda, turklāt ūdeni var uzglabāt ledusskapī līdz piecām dienām, padarot to viegli lietojamu vēlāk.

Nigella arī pievieno ūdeni atpakaļ savā kartupeļu biezenī - jāpievieno vismaz 250 ml, lai iegūtu gludu, krēmīgu tekstūru.

Lai gan daži var dot priekšroku stingrākai misai, viņa apgalvo, ka kartupeļu ūdens palīdz sasniegt vislabāko konsistenci.

Pixabay.com

Viņa arī iesaka kopā ar kartupeļiem vārīt ķiploka daiviņas, kas piešķirs ēdienam smalku, bet nepārspīlētu garšu.

Cieti saturošais ūdens noderēs ne tikai zupai, daži pavāri to izmanto, lai sabiezinātu mērces, pievienotu maizes mīklai dziļumu vai pat kā dabisku augu mēslojumu tā uzturvielu dēļ.

Nigella arī dalās gudrā paņēmienā, kā izlietot pārpalikušo kartupeļu biezeni - cepiet to vafeļu pannā, lai izveidotu kraukšķīgas kartupeļu vafeles.

Svarīgākais