Veids, kā ātri pazemināt asinsspiedienu bez medikamentiem

© Foto: depositphotos.com

Pastāvīgi paaugstinātu asinsspiedienu noteikti nav iespējams pazemināt bez dzīvesveida izmaiņām un medikamentiem. Bet, ja spiediens palielinājies nedaudz un tas ir vienreizējs notikums, var izmēģināt šo metodi.

Ja tonometrs bieži rāda asinsspiedienu virs 140/90 mmHg. Art., visdrīzāk lieta ir nonākusi līdz saslimšanai - hipertensijai. Jūs, iespējams, to nemaz īsti nejūtat. Taču tas ir brīdinājums: tas nenozīmē, ka necieš jūsu asinsvadi, sirds un smadzenes.

Tas nozīmē, ka, ja nekas netiek darīts, tikai pieaug smagu komplikāciju un asinsvadu negadījumu riski - pagaidām klusi un nemanāmi. Tomēr spiediens var periodiski palielināties, piemēram, uz stresa vai gluži pretēji uz spēcīgu pozitīvu emociju fona.

Ar nelielu asinsspiediena paaugstināšanos var mēģināt iztikt bez medikamentiem

Foto: pixabay.com

Visefektīvākā metode ir karsta vanna kājām, jo sakarā ar perifēro asinsvadu paplašināšanos asinis tiek pārdalītas, un rezultātā samazinās sistēmiskais asinsspiediens. Turklāt uz pieres un pleciem jāuzliek vēsa komprese - neliela asinsvadu sašaurināšanās samazina smadzeņu asinsvadu slodzi.

Pārskatīt dzīvesveidu

Lai izvairītos no hipertensijas komplikāciju riska, ir svarīgi pārskatīt savu dzīvesveidu:

atmest smēķēšanu;

katru dienu pastaigājieties svaigā gaisā, veicot vismaz 5000 soļu;

ierobežot kafijas un alkohola patēriņu.

Foto: pixabay.com

Ja pilnībā noliegt sev kafiju nav iespējams, jādzer vāji kafijas dzērieni (piemēram, latte) un ne vairāk kā 250 ml dienā.

12 pārtikas produkti, kas palīdz pazemināt asinsspiedienu

Arī ēšanas paradumi var būtiski uzlabot hipertensijas pašsajūtu. Tomēr tāpat svarīgs ir veselīgs miegs un fiziskās aktivitātes.

Uzturā jāiekļauj noteikti pārtikas produkti

Foto: pixabay.com

Pacientiem ar hipertensiju uzturā jāiekļauj noteikti pārtikas produkti, kas palīdz tikt galā ar spiediena pieaugumu:

zaļie lapu dārzeņi;

ogas;

granātāboli;

ķiploki;

treknas zivis;

olīvu eļļa;

bietes;

nevārītas auzu pārslas;

dabīgs jogurts;

sēklas (ķirbju, čia, linu, saulespuķu), tikai bez sāls un eļļas, neapstrādātas vai žāvētas cepeškrāsnī vai pannā;

pupiņas;

melnā šokolāde.

Lasi arī: Daži pārtikas produkti, kas izraisa migrēnu

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.