Lietot vai nelietot augu izcelsmes produktus ikdienā

© Foto: pixabay.com

Ideja pāriet uz augu bāzes produktiem izplatās visā pasaulē – uz augu bāzes veidota diēta ir pilnīgi brīva no jebkāda veida dzīvnieku izcelsmes produktiem, dzīvnieku blakusproduktiem vai tam, kas pat tikai pieskāries dzīvniekam. Augu bāzes alternatīvas tagad ir padarītas viegli pieejamas un ir ļoti pieprasītas.

Piena, gaļas un citu pamatproduktu aizstājēji tiek ražoti pēc garšas, tāpat kā dzīvnieku izcelsmes produkti. Tomēr kādi ir ieguvumi un trūkumi, izmantojot augu izcelsmes produktus - galu galā dzīvesveids ir kļuvis par šādu parādību, jo tas ne tikai aizsargā un atstāj nekaitīgus dzīvniekus. Informācija par plusiem un mīnusiem, lēmumu pieņemiet paši, raksta habittribe.com.

Augu bāzes izmantošanas priekšrocības

Foto: pixabay.com

Ir pierādīts, ka, ēdot tikai dabiskus produktus un produktus, kas ražoti tikai no augiem, tas samazina piesātināto tauku daudzumu organismā un samazina holesterīna līmeni. Šie pārtikas produkti nesatur abas šīs lietas. Turklāt visi zinām, kā augļi, dārzeņi, pākšaugi un graudi ir piesātināti ar vitamīniem, minerālvielām, antioksidantiem un šķiedrvielām. Augu saturs samazina iespēju saslimt ar diabētu, sirds slimībām un vairākiem vēža veidiem.

Mīnusi, ja tas ir uz augu bāzes

Foto: pixabay.com

Balstīties tikai uz augu bāzes ir grūti, tas ir patiešām grūts lēmums, jo pietrūks daudzu patīkamu ēdienu, ko parasti baudītu - siera, gaļas, lielākās daļas šokolādes un daudzu citu, piemēram, restorānu ēdienu.

Lasi arī: Uztura speciāliste Lizete Puga skaidro, kas ir fleksitārisms

Ir nepieciešams daudz laika, lai pielāgotos dzīvesveidam, un turklāt var kāja paslīdēt ceļā. Turklāt tas prasīs jums vairāk gatavot ēdienu, ieguldīt laiku ēdienreizēs un pārtikā. Visbeidzot, lielākais “kritums” ir fakts, ka šie pārtikas produkti bieži vien nesasniedz nepieciešamās vitamīnu un minerālvielu vajadzības.

Kas ir nepieciešams ķermenim un vai ir nepieciešama gaļa?

Pirmkārt, gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām, cinku un dzelzi, bet tajā ir daudz piesātināto tauku, un to bieži var ļoti apstrādāt. Pārstrādāta gaļa ir pierādīts faktors, kas izraisa vēzi, īpaši kolorektālo vēzi. Sirds slimības ir tieši saistītas ar apstrādātu gaļu, 50 gramu porcija palielina sirds slimību risku par 42%.

Foto: pixabay.com

Jaunākie pētījumi liecina, ka sarkanā gaļa un apstrādāta gaļa ir saistīta ar agrīnu nāvi. Patiesība ir tāda, ka mūsu ķermenis var izdzīvot no augu bāzes, ir iespējams iegūt visu nepieciešamo no dabīgiem produktiem. Cilvēkiem vienkārši ir jāpievērš ļoti liela uzmanība un jāsaprot uzturvielu uzņemšana savā pārtikā, lai nodrošinātu, ka nekā netrūkst.

Daudzas slavenības zvēr, ka izmanto augu izcelsmes produktus, un ir teikušas, ka tas ir mainījis viņu dzīvi uz labo pusi, kā arī devis viņiem lielāku enerģijas daudzumu. Dažas no šīm slavenībām ir Arnolds Švarcenegers, Kima Kardašjana, Lenijs Kravics, Liams Hemsvorts un Nejo.

Foto: pixabay.com

Citas slavenības to izmēģina soli pa solim, Opra katru dienu ir dokumentējusi augu izcelsmes maltīti, lai atvieglotu dzīvesveidu un redzētu, kā tas darbojas, pirms vienkārši iedziļināties. Lēmumi ir pašu ziņā, joprojām var samazināt iepriekš minētās problēmas un riskus, ēdot tīru un veselīgu pārtiku, bet galvenais ir mērenība.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.