Aukstos ziemas vakaros garšas kārpiņas varēs palutināt ar šo dārzeņu gardumu
SASTĀVDAĻAS:
ķirštomātiņi
mazi sīpoliņi
marinādei (uz 1 l ūdens): 2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
4 ēdamkarotes želatīna
melnie pipari
lauru lapas
4 ēdamkarotes 9% etiķa
PAGATAVOŠANA:
1. Puslitra burkās kārto mazus sīpoliņus un mazus ķirštomātiņus, ieber piparus un ieliek vienu lauru lapu.
2. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.
3. Bļodā aukstā ūdenī iejauc sāli un cukuru, pielej etiķi un želatīna maisījumu.
4. Marinādi pārlej tomātiem. Burkas pasterizē, līdz marinādē parādās mazi burbulīši, tad burkas aizvāko. Sagatavotos tomātus dažas stundas atstāj istabas temperatūrā, lai atdziest, tad liek aukstumā.