RECEPTES: Melnā balzama Crème brûlée ar aroniju mannas cepumu

© f64

Crème brûlée pagatavošana ir laikietilpīgs process, bet rezultāts ir katras gatavošanai veltītās minūtes vērts.

SASTĀVDAĻAS:

Crème brûlée:

500 ml saldā krējuma

5 olu dzeltenumi

90 g cukura

vaniļas pāksts

40 g melnā balzama

Cepumam:

100 g aroniju sulas

25 g cukura

10 g mannas

30 g glikozes

PAGATAVOŠANA: saldo krējumu uzvāra ar vaniļas pāksti, atdzesē. Pievieno olu dzeltenumus, balzamu, masu izlej caur sietu, lej Crème brûlée formiņās. Cep ūdens peldē 110 grādos 50 minūtes, atdzesē, uzber plānu kārtiņu cukura, kuru karamelizē. Gatavo cepumu. Sulu un cukuru uzvāra, pievieno mannu, vāra 2 minūtes. Pievieno glikozi, masu izlej uz silikona paklājiņa plānā kārtiņā, cep 10–15 minūtes 160 grādos. Gatavās sastāvdaļas kārto uz šķīvja.

Svarīgākais