Gards, kraukšķīgs cālis medus mērcē ies pie sirds ikvienam gardēdim.
Izejvielas:
2 vistas filejas
500 g saldskābā mērce ar čili
4 ēd.k. sojas mērces
4 ēd.k. kartupeļu cietes
1 ēd.k. medus
1 vidēji liels sīpols
eļļa
Pagatavošana:
Vistas fileju sagriež strēmelēs un liek bļodā, kur sajauc ar sojas mērci un kartupeļu cieti. Atstāj marinēties uz 5 minūtēm. Pannā liek vārīties eļļu, līdz tā sakarst.
Gaļas strēmelītes liek sakarsētajā eļļā fritēties – eļļai jānoklāj tikpat kā viss gaļas gabaliņš. Gaļu liek uzmanīgi, lai tā savstarpēji nesalīp. Fritē līdz gaļa kļūst smuki brūna un kraukšķīga. Tad ņem pa gabaliņam nost un liekam uz sķīvja. Kamēr gaļa fritējas var sagriezt sīpolu diezgan lielos gabalos. Kad visa gaļa gatava, nolej lielāko eļļas daudzumu nost, atstājot pavisam nedaudz un tajā apcep sīpolus.
Kad sīpoli ir apcepti, tiem pievieno saldskābo mērci ar čili un uzkarsē. Tālāk pievieno medu un karsē kamēr tas izkūst. Visbeidzot pievienojam gaļas gabalus un nedaudz uzkarsējam, taču nedrīkst karsēt pārāk ilgi, jo tad pazudīs gaļas kraukšķīgums.
Pagatavošanas laiks: 40 – 50 min.
Informācija ņemta no gita.prieksgatavot.lv