RECEPTE: Dzērveņu – ābolu čatnijs

© Leonīds Gusevs

Pikantais ievārījums jeb čatnijs lieliski garšo ar ceptas, sautētas vai grilētas gaļas ēdieniem, sader ar zivju un rīsu ēdieniem.

SASTĀVDAĻAS:

1 kg dzērveņu

1 kg ābolu

500 g sīpolu

500 g brūnā cukura

280 ml ābolu etiķa

1 kanēļa mizas standziņa

1 tējkarote smaržīgo piparu

1 tējkarote ķimeņu

1 ēdamkarote rīvēta ingvera

PAGATAVOŠANA:

ābolus nomizo, sagriež kubiņos. Sīpolus notīra, sīki sasmalcina. Kanēli, smaržīgos piparus, ingveru un ķimenes iesien marles maisiņā. Ābolus un sīpolus ber katlā, marles maisiņu liek vidū. Visu uzvāra, uz lēnas uguns vārīšanu turpina aptuveni 1,5 stundas, virumu ik pa laikam apmaisot. Pilda sterilizētās burkās, aizvāko ar metāla vai plastmasas vāciņiem.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais