Garda uzkoda.
SASTĀVDAĻAS:
1 kg gurķu
3 laimi
1 tējkarote cukura
3 ēdamkarotes sāls
dilles
5–6 melno piparu graudiņi
3–4 smaržīgie pipari
4–5 piparmētru zariņi
PAGATAVOŠANA:
Gurķīšus nomazgā, tiem nogriež galiņus un atstāj aukstā ūdenī.
Piestā saberž piparus ar cukuru un sāli. Pievieno rīvētu laima miziņu.
No trijiem laima augļiem izspiež sulu.
Sasmalcina dilles un piparmētras.
Gurķus atkarībā no lieluma sagriež divās, trijās vai četrās daļās un ieber polietilēna maisiņā. Pievieno visas sagatavotās sausās un zaļās garšvielas, izspiesto laima sulu. Maisiņu sakrata, ievieto ledusskapī.
Pēc nepilnas stundas var baudīt, kas iznācis.
PADOMS
Ja gurķīši nelieli un nav sagriezti, tos varēs baudīt pēc pāris stundām.