Ceļot galdā ceptus kabačus ar aromātisku gaileņu mērci, gardas pusdienas vai sātīgas vakariņas nodrošinātas!
SASTĀVDAĻAS:
• kabacis
• eļļa cepšanai
sēņu mērcei: 400 g gaileņu
• 1 sīpols, 1–2 ķiploka daiviņas
• 50 g cauraudzīša
• 100 ml saldā krējuma
• 1 ēdamkarote baraviku majonēzes
• sāls, svaigi malti melnie pipari, dilles
PAGATAVOŠANA: kabaci sagriež ripās, liek bļodā, viegli apsāla un pagaida, līdz sāk suloties. Kabaču ripiņas sakarsētā eļļā no abām pusēm apcep, līdz tās kļūst zeltainas un ir mīkstas. Uz papīra dvieļa nosusina lieko taukumu. Gatavo sēņu mērci: sasmalcinātu sīpolu, salmiņos sagrieztu cauraudzīti un sakapātu ķiploku pannā apcep, pievieno gailenes. Turpina cept, līdz gailenes mīkstas (nedrīkst pārcept – tad gailenes kļūst sīkstas!). Pievieno saldo krējumu, karoti majonēzes ar baraviku garšu, sāli un piparus. Kad mērce sāk biezēt, tā ir gatava. Mērci uzlej ceptajiem kabačiem, pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm. Pasniedz karstu.