RECEPTE: Ābolu krambls

© Fēlikss Sitņikovs, speciāli Mājai

Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis

Sastāvdaļas (12 porcijām):

• 444 g miltu,

• 264 g sviesta,

• 108 g cukura,

• 108 g auzu pārslu,

• 24 g kanēļa,

• 120 g cukura,

• 900 g ābolu.

Pagatavošana: nomizo un sagriež ābolus. Pievieno cukuru, kanēli, masu izmaisa, lai garšvielas viendabīgi sajaucas. Tad gatavo drumstalas – izkausē sviestu, tajā iejauc cukuru, miltus un auzu pārslas. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, līdz veidojas drumstalas. Tad mazos cepamos trauciņos liek 100 gramus ābolu masas, pa virsu 75 gramus drumstalu. Sagatavotās porcijas liek dziļajā pannā, kurā ieliets neliels daudzums ūdens, cep 180 grādu temperatūrā, līdz kļūst zeltaini brūnas.

Izklaide

Šogad no 13. līdz 19. decembrim sabiedrisko mediju labdarības maratona „Dod pieci!” stikla studijā Doma laukumā tiks ieslēgti trīs dīdžeji – „Dod pieci!” aizsācējs Latvijā Toms Grēviņš, kā arī Latvijas Radio 5 ētera personības Linda Samsonova un Jānis Pētersons, kurš stikla studijas dīdžeja lomā iejutīsies pirmo reizi.

Svarīgākais