Šefpavāre 30 dienas atsakās no cukura un sajūt 5 pārsteidzošas izmaiņas

© Foto: pixabay.com

Šefpavāre Radhi Devlukia eksperimentēja - 30 dienas atsakoties no cukura un dalījās ar rezultātiem, kas viņu pārsteidza. Meitene atzina, ka pirmā diena bijusi grūta, taču drīz vien viņa pamanījusi ievērojamus uzlabojumus, raksta bristolpost.co.

Tikai trīs dienas neēdot cukuru, viņa pamanīja, ka viņas āda ir "pilnīgi attīrījusies" un izskatās "dzīvāka un mirdzošāka nekā jebkad agrāk", pazudušas visas pumpiņas. Cukura izslēgšana var uzlabot ādas veselību, samazinot glikāciju, tādējādi samazinot grumbiņas un smalkās līnijas, stabilizējot insulīna līmeni, lai cīnītos pret pūtītēm, un uzlabojot ādas mitruma aizturi.

Radhi atklāja, ka tikai nedēļu bez cukura viņa vairs nekārojās "supersāļi, īpaši saldi, īpaši apstrādāti ēdieni", ko izmantoja. Viņas garšas kārpiņas vairs nejutās "pārstimulētas", un viņa atklāja, ka sniedzas pēc "sulīgām ogām", kuras tagad "garšo kā konfektes".

INTEGRIS Health apstiprina, ka pēc dažām dienām bez cukura garšas kārpiņas var no jauna kalibrēties, padarot ēdienu garšīgāku. Uztura un labsajūtas eksperte Samanta Kastija pastāstīja: "Samazinot cukura daudzumu, jūs varētu pamanīt, ka ēdieni sāk garšot daudz aromātiskāk. Jūsu aukslējas kļūst jutīgākas pret dabisko saldumu īstos pārtikas produktos, piemēram, augļos un pat dārzeņos."

Foto: pixabay.com

Patīkami pārsteidza arī uzlabota koncentrēšanās spēja. Pēc divām nedēļām Radhi fokuss kļuva asāks un "smadzeņu migla bija tāla atmiņa". Lai gan sākotnēji saldie gardumi var uzlabot koncentrēšanos, šis efekts ir īslaicīgs, un glikozes līmenis parasti strauji samazinās pēc aptuveni 20 minūtēm, izraisot uzmanību un koncentrēšanās trūkumu.

Saskaņā ar INTEGRIS Health, atteikšanās no cukura var uzlabot izziņu un garīgo produktivitāti. Nutritional Neuroscience publicēja pētījumu, kas saista cukura uzņemšanu ar kognitīvām problēmām un negatīvām izmaiņām smadzeņu priekšējā garozā.

Cukura izslēgšana ne tikai palīdz samazināt zobu bojājumu skaitu, bet var samazināt to jutīgumu. Green Acres Family Dentistry skaidro, ka pārmērīgs cukura patēriņš var veicināt zobu jutīgumu. Tas ir saistīts ar faktu, ka pārtikas produkti un dzērieni ar augstu cukura saturu var izraisīt emaljas eroziju, pakļaujot jutīgo dentīnu zem tā.

Foto: pixabay.com

Apbrīnojamākās pārmaiņas notika pēc četrām nedēļām, jo Radhi Devlukija no rītiem juta enerģijas un spara pieplūdumu. Diēta ar augstu cukura saturu var izraisīt ikdienas enerģijas līmeņa pazemināšanos, liekot justies nogurušam un aizkaitināmam.

Tomēr, samazinot cukura daudzumu un ēdot vairāk šķiedrvielām bagātu un pilngraudu pārtikas produktu, tas var nodrošināt vienmērīgāku cukura izdalīšanos asinīs, stabilizējot enerģijas līmeni. NHS brīdina, ka pārāk daudz pievienotā cukura patēriņš var izraisīt svara pieaugumu un zobu jutīgumu.

Svarīgākais