RECEPTE: Svaigēdāju piparmētru un laima kūciņas

© No Lindas Tellgrenas personīgā arhīva

Iesaka bloga Lindas virtuve radītāja un ēst gatavošanas entuziaste Linda Tellgrena

(5 kūciņām vai vienai lielai, 20 cm diametrā)

SASTĀVDAĻAS

Pamatnei:

• 100 grami kokosriekstu skaidiņu

• 90 grami mandeļu miltu

• 20 grami kokosriekstu eļļas

• 50 grami šķidra medus (biezu medu izkausē uz nelielas uguns)

• 5 tartīšu formas (savējās iegādājos Gemosā, tām ir izņemama apakša)

Pildījumam:

• 150 grami Indijas riekstu, mērcēti 4–6 stundas (procesa paātrināšanai riekstus var apliet ar verdošu ūdeni, tad tie būs gatavi izmantošanai pēc 20 minūtēm)

• 90 ml kokosriekstu krēma (var izmantot kokosriekstu piena bundžiņas augšējo krēmīgo slāni)

• 80 ml šķidra medus vai agaves nektāra

• 40 ml Extra Virgin izkausētas kokosriekstu eļļas

• 40 ml laima sulas

• maza buntīte piparmētru, nolasītas lapiņas

• ogas un piparmētru zariņi dekorēšanai

Pagatavošana: visas pamatnes sastāvdaļas kārtīgi samaisa vidēja izmēra bļodā tā, lai veidotos lipīga veidojama masa. Ņem 5 tartīšu formas (vai lielo kūku formu ar noņemamām malām ar 20 centimetru diametru). Masu liek formiņās un izlīdzina ar pirkstiem pa perimetru pēc iespējas vienādā kārtā. Jaudīgā blenderī (var izmantot kafijas dzirnaviņas) ber iekšā riekstus, lej kokosriekstu krēmu, medu vai agaves nektāru, kokosriekstu eļļu un laima sulu. Pievieno piparmētru lapiņas. Blenderē, kamēr iegūta pavisam viendabīga krēmam līdzīga masa, riekstu gabaliņi nedrīkst būt redzami vai jūtami. Pildījumu piecās vienādās daļās lej uz sagatavotās riekstu pamatnes. Dekorē ar ogām un liek saldētavā vismaz uz 3 stundām (lielo kūku uz 4 stundām). Pirms pasniegšanas no saldētavas izņem un patur istabas temperatūrā apmēram pusstundu. Pateicoties pievienotajai kokosriekstu eļļai, kūku kādu brīdi var uzglabāt arī ledusskapī, tā nekusīs, kā kūst saldējums. Pirms pasniegšanas dekorē ar piparmētru lapiņām.



Svarīgākais