RECEPTE: Ogu kūka

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 500 g saldētu ogu (avenes, mellenes u.c.)

• 2 ēda. k. mandeļu skaidiņu

• putukrējums

mīklai:

• 125 g miltu

• 50 g pūdercukura

• 300 ml saldā krējuma

• 150 ml piena

• 3 olas

• šķipsniņa sāls

PAGATAVOŠANA: saldētas ogas saber ietaukotā cepamajā formā.

Gatavo mīklu: izsijātus miltus, pūdercukuru un sāli ieber bļodā un sajauc. Citā traukā viendabīgā masā sakuļ krējumu, pienu un olas. Šo šķidrumu pakāpeniski iemaisa miltos un sakuļ viendabīgu mīklu. Mīklu pārlej pāri saldētajām ogām, pa virsu pārkaisa mandeļu skaidiņas. Cepamo formu liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep 50–60 minūtes, līdz kūka skaisti pacēlusies un viducī stingra. Pasniedz karstu vai nedaudz atdzesētu. Lieliski garšo ar putukrējumu!