RECEPTE: Melleņu mafini

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• 250 g miltu

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

• ½ tējkarotes malta kanēļa

• 60 g mandeļu skaidiņu

• 1 apelsīna miziņa – rīvēta

• 2 olas

• 150 g cukura

• 125 g mīksta sviesta

• 250 g kefīra

• 150 g melleņu

• 1 paciņa vaniļas cukura

• vaniļas pāksts

• sāls

PAGATAVOŠANA: sijātiem miltiem pievieno cepamo pulveri, kanēli, sāli, 30 g mandeļu skaidiņu, rīvētu apelsīna miziņu, samaisa. Vaniļas pāksti gareniski pārgriež uz pusēm, ar naža galu izgrebj sēkliņas un pievieno miltu maisījumam. Citā bļodā sakuļ olas, pievieno cukuru, kad tas kuļot izkusis, pievieno sviestu, pēc tam kefīru. Pieber miltu maisījumu un labi samaisa. Masā iecilā mellenes. Mīklu pilda mafinu formiņās. Atlikušās mandeļu skaidiņas sadrupina, samaisa ar vaniļas cukuru un pārkaisa mafiniem. Mafinus liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 170 grādu temperatūrā cep 30–35 minūtes. Gatavus, atdzisušus mafinus pārkaisa ar pūdercukuru.

PADOMS

Melleņu vietā var izmantot jebkuras citas ogas, kas atrodamas saldētavā.