RECEPTE: Garneļu iesmi ar sezama sēkliņām

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 12 negatavas tīģergarneles

• 50 g saldā krējuma

• 3 tējk. grauzdētu sezama sēkliņu

• 1 ēdamkarote olīveļļas

• 1 laims

• timiāns, sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

garnelēm norauj galvas. Krējumu sajauc ar olīveļļu, timiānu, tajā uz pusstundu liek garneles, tad sasprauž uz ūdenī izmērcētiem (lai cepoties nepiedegtu!) koka iesmiņiem.

Garneles pārkaisa ar sezama sēkliņām, sāli un pipariem. Ik pa laikam apgrozot, cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 5 minūtes.

Izceptas pārslaka ar laima sulu.