Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
Krēmīgā tomātu zupa
Sastāvdaļas (4 personām)
800 g konservētu tomātu savā sulā, bez mizas
1 liels sīpols
3 ķiploka daiviņas
200 ml 10% saldā krējuma
saišķis svaiga bazilika (var aizvietot ar kaltētu - apmēram 1,5 ēdamk.)
augu eļļa cepšanai
sāls un melnie pipari
Pagatavošana
Sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež nelielos gabalos un katlā apcep nelielā eļļas daudzumā līdz dārzeņi iegūst zeltainu nokrāsu. Pievieno tomātus (ja tomāti ir lieli, tos katlā mazliet saspaida). Visu uzvāra, liekot vāku un sildot uz lēnas uguns, līdz visi dārzeņi ir mīksti (~ 15 min). Dārzeņiem pievieno baziliku un sablenderē. Masu uzsilda un maisot pievieno saldo krējumu. Pasniedz kopā ar grauzdētu maizi. Zupa sanāk ļoti krēmīga un garšīga, labi sasilda aukstā rudens vakarā.