2.lapa
Biešu un krēmsiera maize
Sastāvdaļas
Biešu kārtai
160 g augstākās kvalitātes miltu
110 g pilngraudu miltu
1 ēdamk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
250 g biešu biezeņa (vārītas vai ceptas, sablenderētas bietas)
3 olas
65 g sviesta
180 g paniņu
Krēmsiera kārtai
200 g krēmsiera (govs vai kazas - pēc izvēles)
1 ola
1 ēdamk. miltu
dažas ēdamk. sakapātu zaļumu, (var lietot kaltētas vai izmantot krēmsieru ar zaļumu piedevu)
Pagatavošana
Samaisa kopā miltus, pievieno sāli un cepamo pulveri. Cita traukā sakuļ olas, pievieno paniņas, izkausētu sviestu un biešu biezeni. Biešu mazai pakāpeniski pievieno miltus, labi samaisa. Atsevišķā traukā uzputo krēmsieru, pievieno miltus, olu, zaļumus un labi samaisa. Ietaukotā maizes cepamtraukā (~ 10x20 cm) kārtās vienu virs otras liek biešu un krēmsiera masas (sākumā liek biešu masu, tad krēmsieru, tad atkal biešu - tik daudz kārtas, kamēr izlietotas visas izejvielas). Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 180° C temperatūrā cep apmēram 50 min. Pirms pasniegšanas atdzesē.