Labu apetīti!
SASTĀVDAĻAS:
• 5 olas
• 150 g cukura
• 500 g maskarpones
• šķipsniņa sāls
• 30 cepumi Dāmu pirkstiņi
• 250 ml stipras kafijas
• ēdamkarote konjaka vai tumšā ruma
• 100 g sarīvētas tumšās šokolādes (kakao sastāvs vismaz 70%)
• ēdamkarote nesaldināta kakao
PAGATAVOŠANA: uzvāra kafiju, pievieno konjaku vai rumu un atdzesē. Sarīvē šokolādi. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus kopā ar cukuru saputo gaišās putās, uzmanīgi iecilā maskarponi (rūpīgi iemaisīt nevajag!). Olu baltumus ar sāli sakuļ stingrās putās, iecilā maisījumā. Lielu, ovālu trauku plānā kārtā izklāj ar krēmu, cepumus iemērc kafijā un liek cieši citu pie cita pāri krēmam. Pilda nākamo kārtu un pārkaisa ar nedaudz rīvētas šokolādes. Procesu atkārto, līdz izmantotas visas sastāvdaļas. Virsējā kārtā liek krēmu un šokolādi, pārkaisa ar kakao.