Politiķe, Eiropas parlamenta deputāte Sandra Kalniete sociālajos tīklos dalījusies ar ierakstu, atklājot, kā viņa lutina savu dzīves draugu.
"Šodien lutināju vīru ar risoto ar gailenēm," atklāj Sandra Kalniete, daloties ar gardu recepti. "3 ēdk olīveļļas, 1 sīpols, 150 g kūpināta cūkas cauraudža, 300 g saldētu gaileņu, 300 g arborio rīsu, 200 g baltvīns, 1 l vistas vai teļa buljona , 100 g rīvēta parmezāna. Emaljētā čuguna katlā uzkarsē eļļu, tajā apcep sasmalcinātu sīpolu un cauraudzi. Pievieno gailenes. Uzkarsē. Pieber rīsus. Kārtīgi izmaisa, lai graudi būtu eļļaini. Pielej vīnu. Kad tas iesūcies, turpinot maisīt, pa glāzei pievieno buljonu. Tiklīdz iesūcies, atkal pielej. Maisot karsē 25-30 minūtes. Gatavs, kad graudi visu uzsūkuši, bet vidū vēl jūt stingrumu. Pēdējo pieber sieru un izmaisa. Ļoti garšīgi! Es gailenes iesaldēju rudenī. Sakapāju, sacepu un lieku 300 g trauciņos."