Gatavojoties lieldienām, der atrast un izmēģināt kādu jaunu recepti, lai svētku galds būtu īpaši svinīgs un oriģināls.
Šoreiz piedāvājam mājas viesībām sagatavot burkānu kūku.
Sastāvdaļas
300 g burkānu
200 g pūdercukura
5 olas
200 g kviešu miltu
1 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. (ar kaudzi) cepamā pulvera
100 g sasmalcinātu lazdu riekstu
100 g kapātu mandeļu
125 g sviesta vai margarīna
100 ml apelsīnu marmelādes
Dekorēšanai
200g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
1 citrons
60 g pūdercukura
100 g kokosriekstu skaidiņu
Zaļā pārtikas krāsviela
Dažas piles ūdens
Pagatavošana
Burkānus nomizo un sarīvē. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ olu baltumus un pūdercukuru stingrās putās. Sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, riekstus un mandeles. Iecilā saputotajos olbaltumos. Pievieno olu dzeltenumus, sviestu vai margarīnu un marmelādi, un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa sarīvētos burkānus. Izlīdzina mīklu ietaukotā un ar rīvmaizi pārkaisītā cepamformā 24 cm diametrā. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 175°C 45-60 minūtes. Atdzesē kūku istabas temperatūrā.
Noskalo citronu un norīvē miziņu. Sajauc to ar Filadelfijas sieru un pārklāj kūkai. Kokosriekstu skaidiņas ieber bļodā. Zaļo pārtikas krāsvielu sajauc ar ūdeni un iemaisa kokosriekstu skaidiņās, lai tās iekrāsotos. Pārkaisa kūku.
La labi garšo!
Sagatavots pēc: dansukker.lv