15. starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2010" 9.septembrī norisināsies jau trešās starptautiskās atklātās pavāru sacensības "Riga Open Culinary Cup", kur pirmās vietas ieguvējs saņems čeku 1000 eiro vērtībā. Sacensību mērķis ir pulcēt Rīgā pavārus no visas pasaules, veicināt pavāru profesionālo attīstību, pieredzes apmaiņu, kā arī savstarpējo sadarbību kulinārijas jomā.
Lai pieteiktos konkursā "Riga Open Culinary Cup 2010", dalībniekiem līdz 1.jūlijam jāiesniedz mājas darbs - recepte aukstajai uzkodai, kas gatavota no svaigas laša filejas, izmantojot arī paipalu olas un fenheli. Tāpat jāiesūta recepte pamatēdienam no cūkas filejas, izmantojot arī medu un sakņu pētersīļus. Receptes izvērtēs neatkarīga kompetenta žūrija un noteiks astoņus konkursa finālistus, kas 9.septembrī piedalīsies sacensībās Ķīpsalā.
Konkursā būs jāgatavo aukstā uzkoda un pamatēdiens pēc pašu sagatavotajām receptēm. Kvalificēti ārvalstu pavāri un šefpavāri vērtēs ēdiena noformējumu (kompozicionālo krāsu un formu vienotību), garšu un produktu saderību, kā arī pašu dalībnieku tehnisko meistarību un darba organizēšanu.
Pērn sacensībās "Riga Open Culinary Cup 2009" piedalījās pavāri no septiņām valstīm - Igaunijas, Itālijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Zviedrijas. Starptautiska žūrija, izvērtējot konkursantu darbus, par uzvarētāju atzina Igaunijas pārstāvi Dmitriju Rozu, kas ieguva galveno balvu - 1000 eiro vērtu čeku.