4.lapa
Cepetis “Saldskābā dzīve” apelsīnu marinādē
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pildījuma masa.
Apelsīniem nomizo vai norīvē mizu bez baltuma. Sadauza kanēli. Visas sastāvdaļas samaisa kopā vienā traukā un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Nomizo atlikušajiem apelsīniem balto mizas daļu un ar tiem piepilda vistu. Vistu ierīvē un piepilda ar marinādi.
Cepšana.
Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās. Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai.