Ziemassvētki ir cepešu laiks - izmēģini 4 gardas receptes

4.lapa

Cepetis “Saldskābā dzīve” apelsīnu marinādē

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

  1. 1 vesela vista
  2. 2 apelsīni
  3. 5 kanēļa standziņas
  4. 1 ēdamkarote sarkano piparu
  5. 2 ēdamkarotes sinepju
  6. 2 ēdamkarotes medus
  7. 80 ml apelsīnu sulas
  8. 80 ml olīveļļas
  9. 3 rozmarīna kātiņi

Pagatavošana

Pildījuma masa.

Apelsīniem nomizo vai norīvē mizu bez baltuma. Sadauza kanēli. Visas sastāvdaļas samaisa kopā vienā traukā un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Nomizo atlikušajiem apelsīniem balto mizas daļu un ar tiem piepilda vistu. Vistu ierīvē un piepilda ar marinādi.

Cepšana.

Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās. Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai.

Izklaide

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) ir saņēmusi apliecinājumu no Patentu valdes par apbalvojuma GAMMA preču zīmes reģistrāciju. Preču zīmes īpašnieks ir biedrība, kura ir izpildītāju un fonogrammu producentu dibināta bezpeļņas organizācija, un Latvijā veic pašmāju un ārvalstu tiesību īpašnieku mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu.

Svarīgākais