Ziemassvētki ir cepešu laiks - izmēģini 4 gardas receptes

3.lapa

Cepetis “Original Red & Pepper” ogu un piparmētru marinādē

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

  1. 1 vesela vista
  2. 200 grami skābās ogas (jāņogas, dzērvenes, brūklenes vai upenes)
  3. 6 kātiņi timiāna
  4. 8 kātiņi piparmētru
  5. 80 grami medus
  6. 3 ēdamkarotes lielgraudu sinepes
  7. 80 ml eļļas
  8. 1 ķiploks
  9. 2 sīpoli
  10. melnie pipari un sāls pēc garšas

Pagatavošana

Pildījuma masa.

Sakapā sīpolu un sadauza ķiploku, iemaisa masā ar samīcītām vai sablendētām ogām, pievieno timiānu un saplūktas piparmētras, medu, sinepes, eļļu, sāli un piparus.

Cepšana.

Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās. Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais