Gardēžiem

1.apr 2018
Tradicionāli Lieldienās galdā jāceļ krāsaini un apaļas formas ēdieni, kas simbolizē sauli un auglību – pavasara vēstnešus.
30.mar 2018
Tuvojas Lieldienas, kas jau izsenis ir tradīcijām bagāti svētki. Lai arī katrā mājā tos mēdz godāt atšķirīgi, svētku maltīte ir neiztrūkstoša Lieldienu sastāvdaļa.
30.mar 2018
Lieldienās olas var dabīgā veidā nokrāsot visdažādākajos toņos, izmantojot galda etiķi un dažādus augus – arī garšvielas. Tāpat šo svētku ēdienkartē noteikti ir iekļaujams kāds olu ēdiens, bet iederas arī dažādi salāti, deserti un konditorijas izstrādājumi, kā arī garajās brīvdienās vērts pagatavot kādu sātīgu gaļas pamatēdienu, tā AS "Santa Maria"" mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.
29.mar 2018
Pēc ziņām par neticami milzīgo atkritumu salu Klusajā okeānām, ātrās ēdināšanas restorāns ''McDonald's'' nolēmis rīkoties, informē CNN.
29.mar 2018
Sabiedrībā pieņemts uzskatīt, ka tēja vai kafija noteikti neder slāpju veldzēšanai. Izrādās, eksperti apgalvo pretējo.
29.mar 2018
Ir gardumi, kurus tradicionāli gatavo vienreiz gadā, par godu konkrētiem svētkiem. Uz Lieldienām tāds ir kuličs. Šoreiz ierosinām kuličus izcept no pilngraudu miltiem. Kā to paveikt, mums pastāstīja un parādīja SIA Grauda spēks vadītājs Raimonds Biedrītis un konditore Dina Zavadska.
28.mar 2018
Vagjū vispārzināma kā viena no augstākas kvalitātes liellopa gaļām. Tagad noticis bezprecedenta gadījums un to savos burgeros izmantos ''McDonald's'', ziņo Food Beast.
26.mar 2018
No Šodienas līdz 2.aprīlim notiks pirmā Cēsu Restorānu nedēļa "Garšas mostas!", kuras laikā cēsnieki un pilsētas viesi varēs par īpaši draudzīgām cenām apmeklēt sešus Cēsu un tās apkārtnes restorānus un kafejnīcas, informēja Cēsu novada pašvaldības pārstāvis Aleksandrs Abramovs.
24.mar 2018
Rīgas dome un "Veselīgs rīdzinieks veselā Rīgā" aicina uz Biešu pagatavošanas meistarklasi.
20.mar 2018
Pēc garās ziemas svarīgi uzņemt organismam nepieciešamās uzturvielas, īpaši, ja tiek ievērots gavēnis. Veselīga dzīvesveida entuziaste Līga Andžāne piedāvā piecas gardas, neierastas un gavēņa laikam atbilstošas brokastu kokteiļu receptes, kas derēs arī vegānisma piekritējiem.
20.mar 2018
Par spīti Latvijas iedzīvotāju cerībām, marts nav atnācis ar sauli un siltumu. Aukstais laiks ietekmē pircēju uzvedību: nacionālā mazumtirgotāja ELVI dati liecina, ka joprojām veicam ziemai raksturīgus pirkumus. Taču, kamēr sapņojam par saulainām dienām, derētu atcerēties - ieilgusi ziema var veicināt D vitamīna trūkumu, kas Latvijas iedzīvotājiem ir īpaši izteikts.
19.mar 2018
Gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" sadarbībā ar pētījumu aģentūru RAIT veiktajā pētījumā par patērētāju iepirkšanās paradumiem noskaidrojis pirktākos gaļas produktus Latvijā. Kā TOP 3 produktus pircēji izvēlas svaigu vistas gaļu, svaigu cūkgaļu un kūpinātu gaļu.
18.mar 2018
Anna Panna ir saldumu virtuozs, tomēr paralēli kūkām savu ikdienu nevar iedomāties arī bez gardiem un vizuāli skaisti noformētiem dzērieniem.
16.mar 2018
Gribas ieplānot pavasara talkas un pirmos piknikus, neraugoties uz laikapstākļu kaprīzēm. Tas nozīmē, ka āra aktivitātēm vajadzīgs piemērots apģērbs, bet pēc tām – piemērots cienasts. Īpaši labi vēsākā laikā noder sildoši ēdieni. Tos viegli var pagatavot, izmantojot kādu no piecām sildošajām garšvielām – melnos piparus, Teličeri piparus, ingveru, kariju vai kardamonu. Pieredzē dalās AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
15.mar 2018
Rīgas tirgos šonedēļ parādījušās pirmās kļavu sulas.
11.mar 2018
Īpaši labi sildoši ēdieni noder gan pie vakariņu galda aukstākā laikā, gan rīkojot pavasara talkas un pirmos piknikus. Šāda veida ēdienus viegli var pagatavot, izmantojot kādu no piecām sildošajām garšvielām – melnos piparus, Teličeri piparus, ingveru, kariju vai kardamonu, pieredzē dalās AS "Santa Maria" sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
11.mar 2018
Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros Latvijas uzņēmums "SIA BIORGANIK5" un Igaunijas uzņēmums "Chaga OU" rada organiskas, želejas konfektes "Wild Candy" no dabīgām sulām un ar unikālu tehnoloģiju pārstrādātām ogām.
11.mar 2018
Ar katru gadu gastronomiskais tūrisms Latvijā kļūst arvien pievilcīgāks. Vietējā virtuve un uz vietas audzētie ekoloģiskie produkti piesaista gardēžus no visas pasaules, tas liek domāt par Latviju kā jauno Ziemeļeiropas gastronomisko galvaspilsētu. Īpašu popularitāti Latvijas produkti var iegūt Āzijas tirgū. Tie ir ekspertu atzinumi no pašlaik Rīgā notiekošās pārtikas nozares start-up jeb jaunuzņēmumu realitātes šova Meallions Show filmēšanas.
10.mar 2018
Virtuve ir viena no vietām, kur pavadām ļoti daudz sava laika – brokastojam, ēdam vakariņas, gatavojam ēst, un reizēm tieši virtuve ir vieta, kur notiek visinteresantākās sarunas, tāpēc šai telpai jābūt ne tikai funkcionālai un aprīkotai, bet arī vizuāli pievilcīgai un mājīgai.
9.mar 2018
Lai arī ananass allaž atrodams lielveikalos, tas nav zaudējis savu eksotiskā un ekskluzīvā augļa statusu. Ēdienkartē tas nav obligāts komponents, taču reti kuram nepatīk ananasa smarža, kas tik lieliski uzlabo garastāvokli, kad vēl nav pienācis pavasaris, bet jau sāk uzmākties pavasara panīkums.
8.mar 2018
Starptautiskā sieviešu diena jeb 8. marta svētki ir diena, kad esam raduši iepriecināt un apdāvināt daiļā dzimuma pārstāves. Nevar noliegt, ka viedokļi par šiem svētkiem mēdz atšķirties, taču gadskārtējie novērojumi liecina — lai kādi būtu uzskati par šo svētku nozīmi, vakarā ielās valda puķu parāde un vīrieši ir gatavi stāvēt garās rindās, lai iegādātos pušķi mīļotajai, māsai un mammai.
7.mar 2018
Starptautiskajā sieviešu dienā pieņemts dāmas iepriecināt ar pavasarīgiem ziediem, tomēr iecienītās tulpes vai rozes vietā var izvēlēties arī ko netradicionālāku. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā gardu un neparastu ēdienu receptes, kas palīdzēs skaistus un gaumīgus ziedus par godu Sieviešu dienai uzburt nevis vāzē, bet gan uz šķīvja!